Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на

...
Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на
Коментари Харесай

Христо Иванов потвърди: Да, проблемът е как ще се разпредели цялата тази власт в регулаторите

" Проблемът е, че Движение за права и свободи желае да бъде прикрит сътрудник на ГЕРБ в това систематизиране и че не желае да има ясни правила и правилник с ясна политическа отговорност сред двете политически обединения, които носят отговорност за ръководството - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за това по какъв начин ще се разпредели цялата тази власт. "

Така съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов отговори на думите на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че му е " седял в скута " и е " пил мазно турско кафе ", до момента в който промените в конституцията са станали факт.

" Ние се опитваме да беседваме с ГЕРБ за в действителност значима тематика като промените, регулаторите и битката с корупцията и внезапно господин Пеевски се самовзривява с следващия фойерверк от безвкусни пошлости ", продължи Иванов изказването си пред медиите в Народното събрание.

Той отхвърли да разяснява думите на Пеевски, че е седял в скута му и е пил мазно турско кафе.

" Ние сме антична специалност, само че специалността, от която се вадят подобен вид компромати и се превръщаш самичък себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я практикувам ", сподели съпредседателят на Демократична България.

 

Преди това Пеевски разгласи пред медиите, че е отказал на Христо Иванов " делкането ", а Иванов и олигарсите зад него желаят да завладяват прокуратурата.

" Христо Иванов и олигарсите зад него желаят да вземат проуратурата. Олигархията желае да завладее и КОНПИ. Логично е регулаторите да са на всички, а не да бъдат делнати. Христо Иванов, който седеше в скута ми и пиеше мазно турско кафе, до момента в който се случи Конституцията и създадем измененията в нея, които към този момент са факт, в този момент в изявление за " Дневник " споделя, че отново щял да извади тематиката Движение за права и свободи. Коя тематика бе, приятелю Христо. Всичко свърши, вие сте ми ясни. Маските би трябвало да паднат ",  съобщи Делян Пеевски пред публицисти в Народното събрание.


Пеевски разгласи още пред медиите, че Иванов е желал Андрей Янкулов от неправителствената организация " Антикорупционен фонд " да бъде определен за основен прокурор, а Сава Петров - за негов заместител. Янкулов бе препоръчан за вътрешен министър в проектокабинета на ПП-ДБ преди сформирането на държавното управление с ГЕРБ. Сава Петров пък е прокурор във ВКП.

" Изобщо не съм коментирал такива тематики ", отсече Иванов, само че отбрани Янкулов: " Ако бъдещият Висш прокурорски съвет избере някого с профила на господин Янкулов, мисля, че ще бъде доста добре за България, тъй като в случай че някой с профила на господин Янкулов бъде определен, нямаше да има Нотариуса и Осемте джуджета, щеше да има действителни следствия. В този смисъл господин Пеевски ми прави услуга с това, че ясно демонстрира какъв е казусът ".

 

В същото време Иванов не отхвърли, че е предложил делба на регулаторите. И дефинира предлагането от меморандума на ПП-ДБ до ГЕРБ за систематизиране 50:50 на постовете като " ясни правила ".

" За момента да, тематиката е регулаторите - по какъв начин ще бъде определен идващият основен прокурор и той да не бъде определен като основния прокурор по времето на превъзходството на ГЕРБ и Движение за права и свободи - Гешев и Цацаров. Ако по мое време бяха определени такива основни прокурори, аз бих си мълчал. Особено на фона на Нотариуса бих бил по-кротък. Но се надявам да се успокоят пристрастеностите и да се върнем към диалога за това по какъв начин да продължим промените отговорно ", уточни Иванов.

" Движение за права и свободи има справедлив интерес да се опита да си промени позиционирането и във вътрешнополитически, и в интернационален проект, подкрепяйки промяната в конституцията. Това беше умно и рационално от тяхна страна в техен личен интерес. Сега господин Пеевски е напът да изгори целия този капитал с следващото си изхвърляне, тъй като сдържаността в никакъв случай не е била негова мощна линия ", продължи Христо Иванов.

Той отхвърли обединенията да са се употребяват между тях и назова тези изказвания " интригантстване ".

Вчера вицепремиерът Мария Габриел също отхвърли меморандума на ПП-ДБ. " Госпожа Габриел не заслужава да бъде изтъквана напред да заема сходна позиция. Разговорът ни е явно с господин Борисов ", сбит бе Иванов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР