Проблем в софтуера на БДЖ спря продажбата на билети в

...
Проблем в софтуера на БДЖ спря продажбата на билети в
Коментари Харесай

Технически проблем спря временно продажбата на билети за влаковете

Проблем в софтуера на БДЖ спря продажбата на билети в цялата страна. Тя беше предоставена на кондукторите във влаковете. Ситуацията сътвори комплициране измежду пътуващите, които се качваха във вагоните без да са платили авансово.

На жп гара Велико Търново през днешния ден не продаваха билети на касата, а насочваха пасажерите да си ги купят от кондукторите.

Станимир Маринов ще пътува за Казанлък. Билетът му коства 6,50 лв.. Казва, че за пръв път ще се качи като неточен пасажер.

„ Кондукторите ще продават билети, във влака ще се продават билети. Системата не работи! Фактически се качвам неточен. Ще си купя билет от влака, от кое място да го купя “, споделя Маринов.

„ Преди пет минути и на касата ми споделиха,че във влака се продават билетите. Аз постоянно пътувам до Кръстец и се разхождам и се връщам, и си закупувам отсам, за първи път ми се случва това нещо. Тя не може да ми даде билет - електронната система дала отвод. Аз като пенсионер- отиване и връщане до Кръстец е 4 лв. “, споделя Томас Томавски.

Искра Тодорова ще пътува с детето си до Трявна и не крие терзанието си, че е без билет.

„ Системата им сега не работи, по този начин ни дадоха отговор и ще си купим във влака. За пръв път ми се случва. Така ми споделиха - да си купим от влака, уповавам се да няма проблеми “, споделя Тодорова.

От БДЖ оповестиха за Евронюз България, че новата версия на системата за резервация и билетопродаване е била внедрена в нощта против 21 февруари и поради проблем със свързването на сървъра с Национална агенция за приходите, продажбата на билети краткотрайно е била поета от кондукторите. Системата се възвърне поетапно в ранните следобедни часове на деня.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР