Проблем с първата доставка на ваксини няма да има, но

...
Проблем с първата доставка на ваксини няма да има, но
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с извънредни новини за ваксините срещу К-19

Проблем с първата доставка на ваксини няма да има, само че това не е задоволително, тъй като за вторите дози да вземем за пример ще би трябвало нова фризерна верига. Това сподели пред Дарик радио основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Толкова бързо COVID-19 сложи на колене целия свят, тъй като въздушно-капковото предаване е доста дейно и той доста бързо покри целия свят. Огромният брой безсимптомни носители не разрешават да е обезпечено, че няма да срещнем вируса. Ваксината значително беше основана на тази за ебола.

Всяко такова нещо дава на човечеството много софтуерно бързо развиване, което след това се употребява. Това е измежду дребното позитивни резултати от една зараза. Човечеството евентуално съумя да се оправи софтуерно, това обаче ще е единствено един от доста вируси, с които ще се срещнем.

Има два-три типа риска: единият е прекосяване на междувидовата преграда като прекосяването от норки на хора и назад, другият е, че с смяната на климата на бял свят ще излязат всички остарели бактерии и вируси, които са надълбоко замразени в Антарктика и Сибир “, съобщи той.

„ Много хора още недооценяват това, което следва да се случи. Ако всичко можеше да стане по познатите механизми, нещата щяха да са много по-ясни. Ще стартираме имунизацията във всички лечебни заведения, медицински центрове, ДКЦ-та и всички останали здравни заведения.

От логистична позиция имунизацията на „ Файзер “ е кошмарна. Имаме към този момент два фризера за предпазване на имунизацията в БулБио, които ще поемат първата доставка от 125 000 дози.

Днес се инсталира огромен фризер в Столичната РЗИ, в понеделник ще бъдат инсталирани в Бургас, а имаме и във ВМА и УМБАЛСМ „ Пирогов “. Проблем с първата доставка няма да има, само че това не е задоволително “, уточни Кунчев.

„ Ако няма такива фризери във всяка РЗИ, ще бъде доста мъчно да се провежда процесът. Това е единствено за първите дози, които се съхраняват единствено 5 дни на минус 70 градуса.

Втората ваксина изисква минус 20 градуса и наличните фризери не могат да ги съхраняват т.е. ще би трябвало нова фризерна верига.

Третата партида ще са за предпазване от 2 до 8 градуса. Много комплицирано става и писмено, с цел да могат всички хора да получат своята ваксина и документи за това “, добави той.

По думите му за слагане на ваксина хората нямат потребност от никакви проучвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР