Пробивът под централна жп гара ще бъде по закрит способ,

...
Пробивът под централна жп гара ще бъде по закрит способ,
Коментари Харесай

По закрит способ пробиват тунела при Централна гара Пловдив

Пробивът под централна жп гара ще бъде по закрит прийом, което значи, че няма да има изкопни действия по открит метод и прекъсване на придвижването по бул. " Христо Ботев ", сподели генералният шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски. В момента планът е на фаза абстрактен план и следва техническо планиране.

Не е допустимо прекъсване на публичната поръчка и няма да бъде спряна поради промененото желание за опазване на пътната връзка на мястото на настоящия Бетонен мост. „ Знаете, че построяването на едно оборудване и проектирането е двустъпално или тристъпално в стадий планиране. На абстрактен план няма по какъв начин да вземем позволение за градеж, тъй че следва техническо планиране " - сподели Папукчийски, представен от Plovdiv24.bg. Решението за използване на закрит прийом е, с цел да не се визира трафикът в сектора на бул. " Христо Ботев " и прилежащите уреди, които на общинската пътна инфраструктура. Открит прийом ще се употребява единствено в границите на региона на гарата, посочи ген. шеф на НКЖИ.

На въпрос какво ще се случи с подземната инфраструктура - магистрален тръбопровод и колектор, инж. Папукчийски отговори: " Всяко едно нещо от подземната връзка също следва на преправка при осъществяване на съответните планове ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР