Пробивът на Водната палата, срещу който протестираха пловдивчани, може да

...
Пробивът на Водната палата, срещу който протестираха пловдивчани, може да
Коментари Харесай

Парите за пробива под Водната палата възраждат бившето кино Комсомол

Пробивът на Водната палата, против който стачкуваха пловдивчани, може да бъде напълно преустановен, а парите да се пренасочат към други два емблематични за града обекта. За разискването на този вид заяви заместител кметът по финансите Величко Родопски, съобщи Радио Пловдив.

Проектите, които са коментирани са били кино " Космос " (бившето " Комсомол " ) и социализацията на Форум " Изток " и " Юг ". Водени са диалози и с Фонда за устойчиви градове, който отпуска заема за пробива под водната палата дали средствата могат да бъдат пренасочени. От кредитната институция са дали единодушие, в случай че бъдат изпълнени няколко условия.

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев и водач на ГЕРБ в града написа във фейсбук профила си, че поддържа концепцията парите от противоречивия пробив под Водната палата да бъдат пренасочени към възобновяване на кино " Космос ".

До краткотрайното прекъсване на пробива под Водната палата се стигна след гледище на общинските съветници от ГЕРБ и митинги. Проектът за реставрацията и консервацията на Форумите изток и юг е подготвен и е входиран за координиране в Националният институт за недвижимо културно завещание. Другият план, към който се разисква да бъдат пренасочени средствата, този за възобновяване на кино " Космос " неотдавна беше показан пред пловдивчани. Архитектът му Димитър Балджиев разяснява: приветства концепцията и добави:

Стойността на плана за реставрацията и консервацията на Форумите изток и юг е 6 млн. лева Заради растежа на строителните материали и инфлацията нужната сума за възобновяване на кино " Космос " е скочила от 5 млн. лева на 7 млн. лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР