Пробив в сайт за блокчейн доведе до една от най-големите

...
Пробив в сайт за блокчейн доведе до една от най-големите
Коментари Харесай

Хакери откраднаха криптовалута за 600 млн. долара


Пробив в уебсайт за блокчейн докара до една от най-големите обири на криптовалута
(снимка: CC0 Public Domain)

Хакери са откраднали към 600 милиона $ посредством скица, която бе оповестена за „ една от най-големите обири на криптовалута ”. Сайтът за блокчейн Poly Network заяви, че хакерите са употребявали накърнимост в неговата система и са взели хиляди цифрови жетони като Ether.

Откраднатата сума е една от най-големите в историята на децентрализираните финанси, написаха от Poly Network. По мащаб пробивът е съпоставим с големи скорошни произшествия на тържища като Coincheck и Mt Gox, заяви.

В, оповестено в Twitter, порталът прикани крадците да „ открият връзка и да върнат хакнатите активи ”. „ Правоохранителните органи във всяка страна ще смятат това за огромно икономическо закононарушение и ще бъдете преследвани., които откраднахте, са от десетки хиляди членове на крипто-общността, т.е. от народа ”.
още по тематиката
Предварително следствие на Poly Network е открило, че хакер е употребявал „ накърнимост сред договорни диалози ”. Кражбата обгръща 267 млн. $ във тип на валута Ether, 252 млн. $ във тип на монети Binance и почти 85 милиона $ в USDC жетони.

Чангпенг Жао, изпълнителен шеф на Binance, съобщи, че са наясно с хака, само че не могат да създадат кой знае какво по казуса. Компанията работи с всичките си сътрудници по сигурността, с цел да позволи случая.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР