Пробация, глоба от 5000 лева и 100 часа безвъзмезден труд

...
Пробация, глоба от 5000 лева и 100 часа безвъзмезден труд
Коментари Харесай

Пробация, глоба от 5000 лв. и 100 часа безвъзмезден труд за пенсионер, нарушил карантината

 Пробация, санкция от 5000 лв. и 100 часа безплатен труд в интерес на обществото е наказването на мъж, нарушил наложителната карантина, след утвърдено от съда съглашение с Районната прокуратура в Търговище, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

70-годишният Хасан Х., който по време на наложителната карантина по наставление на РЗИ в Търговище отишъл да си купи цигари от магазин в Омуртаг, получи наказване " Пробация “ с две пробационни ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес и срещи два пъти седмично с пробационен чиновник за период от 6 месеца, както и наложителни пробационни срещи в границите на една година с пробационен чиновник. Това се случи, откакто състав на Районния съд в Омуртаг одобрил съглашението сред подсъдимия и Териториалното поделение към Районната прокуратура в Търговище.

70-годишният мъж би трябвало да заплати и санкция от 5000 лв. и да постави 100 часа безплатен труд в интерес на обществото в границите на една година.

Хасан Х. се завърнал от Федерална Република Германия на 24 март тази година. По наставление на РЗИ в Търговище възрастният мъж трябвало да прекара наложителната карантина от 14 дни на адрес в Омуртаг. На 1 април чиновници на реда открили, че той не е на адреса, с което осъществил състава на закононарушението по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Одобреното с определение на Районния съд в Омуртаг съглашение е дефинитивно и е със мощ на присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР