Пробата му дали е бил дрогиран при катастрофата още не

...
Пробата му дали е бил дрогиран при катастрофата още не
Коментари Харесай

Приятел на Георги Семерджиев изгорил 4 черни чувала с вещи от другата му кола

Пробата му дали е бил дрогиран при злополуката още не е подготвена
Приятел на Георги Семерджиев е събрал движимости от другата му кола, натъпкал ги е в черни чували и ги е изгорил. Това е станало 3 дни след злополуката, при която бяха убити 2 девойки, за която Семерджиев е упрекнат.

Мъжът отишъл в автомивката на някогашния футболист и почнал да събира нещата от втората кола на Семерджиев - сребрист мерцедес. Тя била паркирана там. Натъпкал ги в 4 черни чувала и ги запалил, разказал Георги Стефанов, който работел в автомивката на някогашния футболист. Показанията му бяха представени в Софийския апелативен съд, където в четвъртък се гледа мярката за неотклонение на Семерджиев. Самият той не се яви, каквото право има по закон.

За чувалите описа прокурорката по делото. Посочи, че в случай че бъде освободен от ареста,

Семерджиев може да унищожи доказателства

Направи го по този начин, че да намекне, че измежду изгорените неща може да е имало дрога. Наркотик бе открит в джипа ауди, с който стана злополуката. Става дума за 1,62 грама амфетамин с непорочност от 74%, уточни обвинителката.

Тя изясни, че по скоростния лост, кормилото и шофьорската врата на джипа, с който стана злополуката, имало ДНК на Семерджиев. В автомобила разкрили дясна маратонка, а очевидци разказали, че няколко часа след случая някогашният футболист с присъда за разпространяване на дрога отишъл в сервиза си без една обувка

Там взел телефона на чиновник и се обадил на полицайката Симона Радева, описа обвинителката, само че не разясни дали и по какъв начин униформената е пособия на Семерджиев.

Другата маратонка била открита в дома на обвинения за гибелта на двете млади дами. А по раните от десния му крайник личало, че е тичал необут.

Адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов застъпи тезата, че няма безапелационни данни двете открити маратонки да са от един чифт. Причината - били с друга степен на изхабеност. Той изясни и че по кормилото имало ДНК и от различен, а освен от Семерджиев.

Експертизата, която би трябвало да покаже дали някогашният футболист е карал пийнал, или дрогиран, още не е подготвена, се разбра още в правосъдната зала. Вероятно се бави, тъй като пробите бяха взети 2 дни след случая. Това стана наложително след позволение от арбитър. Преди това Семерджиев отхвърли да даде кръв непринудено и даже буйствал при опитите да му вземат пробите.

Съдът посочи, че доказателствата против някогашния футболист са задоволителни да се допусна, че тъкмо той е виновен за злополуката. Затова го остави в ареста, а решението е дефинитивно.

Семерджиев към този момент има 5 обвинявания. Основното е за злополуката, при която починаха Христина Дилева и Хариет Стефанович. Той карал аудито си на 5 юли вечерта, когато светофарът на кръстовището пред хотел “Хемус ” показвал алено. Семерджиев дал газ и минал с над 120 км/ч. Ударил такси, което завивало на зелен светофар. След удара джипът на футболиста се забил в асансьора на метрото, разцепил се на две и предната част траяла по тротоара, помитайки двете дами.

Само месец преди този момент Семерджиев останал без швейцарската си брошура, тъй като бил заловен да кара след приложимост на амфетамини. Документът се оказа подправен. Това е друго от обвиняванията му.

Подведен е под отговорност и за владеене на амфетамини, открити в джипа след злополуката, както и за това, че колата е била с подправени номера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР