Проамериканската политика на европейските управляващи елити продължава да излиза през

...
Проамериканската политика на европейските управляващи елити продължава да излиза през
Коментари Харесай

Масови протести заливат Юга на Европа

Проамериканската политика на европейските ръководещи елити продължава да излиза през носа на елементарните жители. Разходите под формата на възходящи цени на силата и повишаване на храните, съкращенията и уволненията, всеобщото обедняване падат върху плещите на хората. Хората не престават да стачкуват с вярата властта да ги чуе. В идващия обзор сме събрали най-големите антиправителствени демонстрации на европейския континент, които се състояха през миналата седмица.

Епицентърът на протестната интензивност се реалокира от Германия на юг - в Италия и Испания.

В Рим се организира огромно шествие за мир в Украйна, което събра към 100 хиляди души. Основният апел на стачкуващите е неотложно прекъсване на военните дейности и започване на договаряния за мир в Украйна. Протестиращите се оповестиха и против доставката на западни оръжия на войските на киевския режим. „ Искаме бърз мир “, „ Диалог, а не оръжия “, „ Край на войните “ – скандираха италианците.

Част от стачкуващите издигнаха лозунги против западния империализъм и присъединяване на Италия в НАТО, за анулация на антируските наказания и обществена правдивост. Демонстрацията беше подкрепена от към 600 сдружения и организации от друг темперамент: профсъюзи, антифашистки, католически организации, природозащитници и други В шествието участваха политици от водещите опозиционни сили в Италия - Движението 5 звезди и Демократическата партия.

Междувременно в Мадрид испанските синдикални асоциации организираха протест от 30 000 души на централния площад Plaza Mayor с искане за по-високи заплати заради високата инфлация. Протестната акция стартира с шествие, участниците в което скандираха лозунгите: „ Работниците няма да заплащат за тази рецесия “, „ Заплати или спор “.

„ Докато цената на потребителската кошница пораства, милиони работещи хора едвам свързват двата края. Тази ценова рецесия се заплаща извънредно от служащите в тази страна. Няма да издържим на всичко това спокойно “, предизвести синдикален водач.

* * *

В Германия подсетиха за себе си служащите от промишлени предприятия, които са пред затваряне заради дефицит на енергийни запаси. Повече от 200 000 служащи участваха в предупредителните стачки в стоманодобивните и електрическите фабрики в страната през първата седмица на митинга, по данни на IG Metall. Стачки се организираха допълнително от хиляда компании и засегнаха предприятия на известни немски марки: BMW, Porshe, Bosch и други Хората изискват 8% нарастване на заплатите на индустриалните служащи в границите на 12 месеца.

Освен това в немския град Кемниц жителите излязоха на улицата в символ на противоречие с проектите на управляващите да настанят украински бежанци в града и покрайнините.

Вестник Welt am Sonntag разгласява любопитна статистика: от септември до момента в Германия са се състояли 4,4 хиляди демонстрации против държавните политики в региона на енергетиката, финансите, екологията и битката с пандемията от ковид. Всяка седмица в разнообразни немски градове излизат приблизително по към 100 000 недоволни стачкуващи, се отбелязва в обявата.

* * *

В центъра на София, пред постройката на Народното събрание на България, представители на опозиционната партия " Възраждане " организираха протест против доставките на оръжие за Украйна. Участниците приканиха депутатите да не одобряват законопроект за военна поддръжка на Киев и се оповестиха за неутралитета на България. Новоизбраните прислужници на народа обаче подцениха мнението им и гласоподаваха за изпращане на оръжия на нацистката клика на Зеленски.

* * *

През цялата седмица огромни антиправителствени акции раздрусаха цяла Молдова, освен Кишинев. Поредица от манифестации против антинародната държавна политика на управляващите и преследването на опозицията в районите на страната организира Партията на социалистите на Република Молдова.

А в неделя над 50 000 души се събраха в столицата на всеобщ антиправителствен протест на Партията Шор и Партията на комунистите на Република Молдова. Хората се пробваха да отидат до централния площад, само че полицията им препречи пътя.

Демонстрантите се пробваха да предадат бели хризантеми на силите за сигурност, само че конфликтите и задържанията не бяха избегнати. В полицейските сектори бяха отведени 65 деятели. Въпреки това, това не попречи на протестиращите да одобряват резолюция, призоваваща за избор на съмнение към президента и държавното управление на Молдова.

Властите в Молдова избраха пътя на потушаване на антиправителствените митинги на опозицията, макар необятната им поддръжка измежду популацията. По съмнение в подготовка на вълнения бяха задържани към 40 представители и водачи на партията Шор, главната движеща мощ на молдовските митинги. Президентът Мая Санду упрекна опозицията в желание да дестабилизира Молдова, а Генералната прокуратура позволи партията да бъде неразрешена. Прорумънското управление на Молдова не е настроено за разговор с народа, само че народът не е подготвен да продължи да търпи пренебрежението на управляващите към себе си.

По материали на средствата за всеобща информация.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР