Призьорите в 78-ото издание на плувния маратон Галата – Варна

...
Призьорите в 78-ото издание на плувния маратон Галата – Варна
Коментари Харесай

6800 лв. награден фонд за призьорите в маратона Галата – Варна

Призьорите в 78-ото издание на плувния маратон Галата – Варна ще си разпределят награден фонд от 6800 лева Организатори на най-старото плувно съревнование в България са Военноморски сили на Република България, община Варна и ПСК „ Черно море ”. Надпреварата, която е под патронажа на спортния министър Красен Кралев, е на 5 август. Стартът ще бъде даден в 10 ч до моста на нос Галата, оповестиха уредниците на маратона.

Председател на организационния комитет на маратона е кметът на Варна Иван Портних. Главен арбитър е Велислав Цеков.

По традиция в маратона могат да вземат участие жители и посетители на Варна от страната и чужбина, родени през 2005 година и по огромни. Преди старта на надпреварата те би трябвало да преминат наложителен медицински обзор, както и да подпишат декларация, че са в положение независимо да преплуват дистанцията от нос Галата до Буна № 2.

Участниците ще би трябвало да преплуват с желан от тях жанр 4500 м – от нос Галата до Втора буна. За преплували дистанцията се смятат всички, пристигнали на финала до 90 минути след първия финиширал. По време на плуването не се позволява приемане на хранителни, питейни и медикаментозни средства от странични лица.

Всеки участник, преплувал дистанцията, ще получи ваучър за безвъзмездна закуска, напитка и фланелка.
По правилник класирането е от първо до шесто място. Победителите – мъж и жена, получават парични награди от по: I място – 1000 лева.; ІІ място – 700 лева.; ІІІ място – 500 лева.; ІV място – 400 лева.; V място – 300 лева.; VІ място – 200 лева Премии ще бъдат връчени и на най-добре представилите се: варненец – мъж и жена – 100 лева.; плувец с увреждания – 200 лева.; плувец с най-вече участия в маратона – 200 лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР