Призоваваме всички институции, партии и гражданското общество да защитят правата

...
Призоваваме всички институции, партии и гражданското общество да защитят правата
Коментари Харесай

Собствениците на заведения призоваха за протести без насилие и език на омразата

Призоваваме всички институции, партии и гражданското общество да защитят правата на българите без да влизат в непотребна борба. В момента нямаме потребност от борба жители против жители, народ против народ, хора против хора. Това се показва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Ето и цялото мнение, оповестено без редакторска интервенция:

България, Европа и целият свят се намират в непозната за последните години здравна и икономическа рецесия. Животът ни е изпълнен с голям брой незнайни и за жалост мъчно можем да направляваме процесите, в които сме въвлечени. Всеки от нас е обезпокоен за личното си здраве и това на своите близки. Работодателите се борят да спасят бизнеса си и прихода на своите чиновник. В тази изключителна конюнктура е доста значимо да запазим самообладание и да бъдем единни, с цел да преминем през тестванията допустимо най-бързо и безболезнено.

Затова, като браншови организации, които се грижат за доста сериозна част от заетите в българската стопанска система, си разрешаваме да призовем за балансиране на пристрастеностите и дейности в полза на всички ни.

Ситуацията е сложна и е обикновено множеството въпросителни, пред които сме изправени, да разсънят заслужено неодобрение и гражданска сила. За всички ни обаче е значимо те да бъдат ориентирани градивно към решение на общите ни проблеми и стабилизиране на страната.

В този сложен миг ние се борим за правата на нашите сътрудници, чиновници и техните фамилии. Ние също не сме изцяло задоволени от постигнатите резултати, само че одобряваме и дребните триумфи, тъй като те демонстрират, че с страната има разговор и предпочитание за поддръжка.

Затова и сме разтревожени от опълчването, което се основава в обществото ни през последните дни. Многократно сме заявявали, че нямаме политически упоритости и пристрастия. За нас е значимо само гарантирането на естествена бизнес среда, която да разреши на всички бизнесмени да основават добавена стойност към българската стопанска система.

Нашият отрасъл беше затворен месеци наред! Колегите ни от нощните заведения към момента не могат умерено да създадат проекти за рестартиране на активността си. Напрежението измежду нашите чиновници също е доста съществено и огромна част от тях са на митингите.

Младежи с черни качулки възпламениха факли на митинга пред Министерски съвет

Ние имаме вяра, че точно в такива тежки моменти би трябвало са проявим храброст и да си помогнем сами. Да отстояваме правата си и да пазиме ползите си. Както го вършат и хилядите, които са по площадите!

Но също по този начин имаме вяра, че това би трябвало да бъде конфликт на хрумвания и защита на дела. А не целеустремено търсене на борба!

Затова призоваваме всички институции, партии и гражданското общество да защитят правата на българите без да влизат в непотребна борба. В момента нямаме потребност от борба жители против жители, народ против народ, хора против хора…

Всички ние се борим за по-добри условия на труд, за правото да отглеждаме децата си в демократична и правова страна, за справедливост…

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България приканват да отстояваме тези си права без принуждение и език на омразата. Защото живеем и съществуваме дружно! Защото през днешния ден ще мине, само че на следващия ден отново ще бъдем заедно
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР