Призоваваме Русия да изпълни задълженията си по договора Нов СТАРТ,

...
Призоваваме Русия да изпълни задълженията си по договора Нов СТАРТ,
Коментари Харесай

НАТО призовава Русия да се върне към договора Нов СТАРТ

Призоваваме Русия да извърши отговорностите си по контракта " Нов СТАРТ ", като улесни инспекциите на съветска територия и като се върне към присъединяване в органа за осъществяване на контракта. Това се показва в изказване на Северноатлантическия съвет, в което се отбелязва, че към него се причисляват и поканените в НАТО страни, оповестява Българска телеграфна агенция.

Съюзниците от НАТО са съгласни, че договорът способства за интернационалната непоклатимост посредством ограничение на стратегическите нуклеарни сили на Русия и Съединени американски щати. Отбелязваме със угриженост, че Русия не е спазила правно обвързващите отговорности по контракта, се добавя в изказването.

Съюзниците дефинират отхвърли на Москва да свика двустранна комисия в открития по контракта период и да улесни инспекциите на Съединени американски щати на нейна територия от август 2022 година като затруднение за Вашингтон да упражни правата по контракта. Съединени американски щати съблюдават контракта " Нов СТАРТ ", се показва в изказването.

Съюзниците от НАТО не престават да преглеждат ефикасния надзор на оръжията като на значителен принос към задачите, свързани със сигурността. Договорът " Нов СТАРТ " остава в полза на националната сигурност на всички страни, в това число съдружниците от НАТО. Страните от пакта приветстваха съглашението от февруари 2021 година сред Съединени американски щати и Руската федерация за удължение на контракта за пет години. Неспазването от страна на Русия подкопава жизнеспособността на контракта, се прибавя в текста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР