Призоваваме гражданите, които се отопляват на дърва и въглища и

...
Призоваваме гражданите, които се отопляват на дърва и въглища и
Коментари Харесай

Гражданите да не ползват дърва и въглища за отопление, призова Фандъкова

" Призоваваме жителите, които се отопляват на дърва и въглища и имат опция, да употребяват различен метод на отопление ". Това написа в профила си във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова по отношение на записаните над нормата фини прахови частици през последното денонощие в София.

" През миналото денонощие бяха регистрирани среднодневни превишения до 3 пъти над нормата от 50 мкг/куб. м на 4 от 5-те градски станции. Най-високите равнища на ФПЧ са регистрирани през нощните часове. Прогнозата е концентрацията на ФПЧ в границите на днешния ден да понижава ", разяснява Фандъкова.

" Във връзка с записаните превишения през днешния ден се правят изключителни инспекции за нерегламентирано горене на боклуци от екипи на Столичен инспекторат, както и инспекции на строителни и търговски обекти, и горене навън. Последните дни са осъществени над 60 инспекции. Можете да подавате сигнали за нерегламентирано горене на телефон 02 987 55 55 ", добави още тя.

" През зимата към 40% от замърсяването на въздуха идва от битовото отопление на дърва и въглища. В дни с мъгла, то се задържа в приземния пласт и заради котловинния темперамент на релефа на София мъчно се разсейва. Поради тази причина Столична община отбрани планове за безплатната замяна на печките на дърва и въглища на 20 хиляди семейства в София. Призоваваме всички жители, които употребяват този метод на отопление, да подават заявление за присъединяване. В момента Столична община инсталира и коминни филтри на семейства, които употребяват твърдо гориво за отопление в регионите “Красна поляна ” и “Слатина ”, означи кметицата на София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР