Призовавам всички партии да не слагат разделителни линии, да седнем

...
Призовавам всички партии да не слагат разделителни линии, да седнем
Коментари Харесай

Нинова заговори за проблемите при управлението на Радев: Връхлитат ни нови и нови кризи

Призовавам всички партии да не поставят разграничителни линии, да седнем да беседваме всъщност по и най-много - за съответни решения. Няма потребност да установяваме проблемите. Те са от ясни по-ясни. Връхлитат ни нови и нови рецесии. Време е за разсъдък, успокоение, решения и дейности. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия пред Нова нюз.

Припомняме, че рецесиите, които засяга, започнаха и не престават по време на на Румен и служебния му кабинет.
свързани новини113976преди 4 часа102998преди 10 часа
„ Българска социалистическа партия потегля към изборите с три цели – да дадем непоклатимост на страната, да дадем сигурност на фамилиите и семействата и да влезем в Народното събрание с съответни и подготвени решения по съответни проблеми”, сподели тя.

„ По-важно е да беседваме какво ще вършим и по-късно – с кого ще го вършим. Имаме подготвен проект какво би трябвало да се направи през първите 100 дни, план за бюджет за 2022 г, както и законодателна стратегия за започване на същинската смяна, тъй като това до момента не беше такава”, уточни Нинова. И добави: „ За нас е значимо с който и да беседваме да сме наясно, че имаме единодушие за тези дейности през първите 100 дни”.
свързани новини47924преди 10 часа
„ Проблем номер едно сега са високите цени. От понеделник започваме редица от срещи с млеко- и месопроизводители, синдикати, работодатели и дружно с тях желаеме да обсъдим тези 100 дн. Най-важно е да се създадем проект за озаптяване на скока на цените”, съобщи още Нинова.

По думите й констатирането на проблемите не е задоволително. „ Трябва разсъдък, успокоение и дейности. Добре е да се огледаме какво се подхваща като ограничения в Европа”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

От партията оферират да се понижи Данък добавена стойност на енергоносителите, Данък добавена стойност на храните от дребната кошница, както и да се подсигуряват първите 200 киловат часа на всяко обществено едва семейство, като те се одобряват от страната. „ Предлагаме и да се сътвори в бюджета за следващата година един антикризисен енергиен фонд, който да се употребява точно за такива ограничения. Парите в него ще бъдат от свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия”, изясни Корнелия Нинова.
свързани новини60268преди 8 часа
Запитана дали има „ червени линии”, които Българска социалистическа партия е подготвена да пресече в договарянията за сформиране на идващ кабинет, тя отговори: „ В сегашната обстановка ползата на хората стои преди всичко, а партийният – на второ. Компромиси са възможни. Не бихме създали обаче такива със задкулисието. Пет години към този момент се борим с този вид ръководство. Бихме седнали и бихме говорили по политики отговорно и рационално, както го направихме в предходния парламент. Не бихме говорили с ГЕРБ и ДПС”.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР