Призовавам всеки от нас да не се смята за ням

...
Призовавам всеки от нас да не се смята за ням
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Очаквам да победя, а не да ида на балотаж

Призовавам всеки от нас да не се счита за глух очевидец на това, което се случва в неговия живот. Не сме статисти, участници сме в политиката и в този момент е времето да покажем какво желаеме и какво не желаеме да се случва в София. Това съобщи Ваня Григорова, претендент за кмет на София, пред публицисти, откакто упражни правото си на избор рано сутринта.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 418
„ Гласувах за София, която би трябвало да е по-светъл, по-свободен град, освободен от властта на парите. Град, в който всеки се усеща като вкъщи си. град без елитни и неелитни учебни заведения, без частни улици. Призовавам хората да излязат и да покажат, че са по-важни от машините ”, разяснява тя.



Тя е безапелационна: „ Очаквам да победя, не да ида на балотаж. След 33 години власт на парите е време хората да се усетят показани. Гласувах толкоз рано през днешния ден, с цел да покажа и на хората, които толкоз рано отиват на работа в неделя - лекари, публицисти, служители на реда. Всички тези хора са извънредно ангажирани, само че желаех да покажа, че всеки може да отдели няколко минути,за да е по-добре показан в политиката. Гласува се в този момент, по-късно се понасят резултатите от гласуването и негласуването. ”

По думите ѝ не е значима технологията, а волята на хората, която може да се изрази както машинно, по този начин и с хартия: „ Огромна част от европейските страни гласоподават с хартия. Има страни, в които се гласоподава и електронно, и машинно. Не бива да трансформираме технологията във водеща тематика, когато би трябвало концепциите да са водещи. Идеи за това по какъв начин да се промени София през идващите 4 години, има ли опция на протичащото се сега – съгласно мен има. Не искам да приказвам за машини и хартия. И двете могат да предадат волята на българските гласоподаватели. ”

Тя пожела триумф на всички претенденти, както и триумф на софиянци.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР