Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират

...
Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират
Коментари Харесай

Радев призова управляващите до Нова година да гарантират пълноценното ни приемане в Шенген

Призовавам ръководещите в оставащите дни до Нова година да подсигуряват пълноценното приемане в Шенген. С доста дипломация, изпитание и съответни резултати по време на служебното държавно управление успяхме да реализираме съответен ангажимент за октомври, за жалост този подтик не беше развъртян, а се издигаха бариери по този път. Това съобщи президентът Румен Радев, преди да отпътува на двудневно посещаване в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу.

" Аз подписах Указа за закона, с който се обнародва решението на болшинството единствено да се откаже от наложената от тях енергийна вноска за пренос на газ. С това отпада преградата, която държавното управление и Народното събрание сами издигнаха по пътя ни към Шенген. Осъзнаването на нелепата политика на ръководещите, която декапитализира " Булгартрансгаз ", която не вкара и една стотинка в бюджета, само че ни злепостави като обезсърчителен сътрудник в Европа, за жалост е вследствие на дипломатически скандал и напън от страна Унгария ", коментира Радев шансовете на страната ни за пълноправно участие в Шенген.

Той допълни, че управляващите към момента дължат пояснения за ощетяването на националния интерес и за саботиране на пълноценната ни европейска интеграция, за което той е преупредил веднага с налагането на тази вноска и я дал на Конституционния съд. " И приканвам ръководещите най-малко в оставащите дни до Нова година, да ни подсигуряват пълноценното приемане от Шенген. С много дипломация, старания и съответни резултати по време на служебното държавно управление е реализиран съответен ангажимент за октомври. За страдание, този подтик не бе развъртян, а в противен случай - сами се издигаха бариерите по този път. И дано не забравяме нещо значимо, че политическото двуличие има висока цена. И тази цена не се заплаща от политиците, а от жителите и от бизнеса ", акцентира Радев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР