Призовавам Радев да прояви разум при връчването на третия мандат,

...
Призовавам Радев да прояви разум при връчването на третия мандат,
Коментари Харесай

Нинова: Призовавам Радев да прояви разум при връчването на третия мандат, изборът му ще е труден

Призовавам Радев да прояви разсъдък при връчването на третия мандат, изборът му ще е сложен. БСП е „ за “ избори 2 в 1, с цел да не се харчат пари в тази рецесия.

Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

„ Българска социалистическа партия сме безапелационни и не си променяме позициите – този парламент е привършен, няма опция за трайно болшинство и държавно управление. Така че, в случай че мандатът пристигна при нас – ще го върнем незабавно. Няма да участваме в диалози за втория и третия мандат “, сподели Нинова.

 

Според нея най-разумно би било от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ да върнат бързо мандата за сформиране на държавно управление на президента, тъй като „ няма смисъл от бавене “.

  

На запитване какъв брой депутати чака да има след изборите Нинова отговори, че в партията „ не вършат такива сметки “.

 

В отговор на въпросите за това какво ще се случи през днешния ден, тя добави: „ И от Политическа партия всичко може да се чака – постоянно си менят мненията и позициите, ще забележим през днешния ден, само че е рационално да връщат бързо мандата “.


„ Ние сме за избори 2 в 1 по няколко аргументи: Първо, с цел да не се харчат ненужно пари в тази рецесия за два избора. Второ, би била по-висока изборната интензивност, което е значимо за легитимацията на институциите. Защото виждате, че непрекъснато пада изборната интензивност в последните избори – това е доста неприятен знак за отчуждаване на обществото и българските жители от политиката “, разяснява Корнелия Нинова.


„ Водим диалози с десетки леви придвижвания и партии - и през вчерашния ден имахме такова събитие в Пловдив, вършим го и в цялата страна, може би скоро ще създадем такова национално заседание “, заяви водачът на Българска социалистическа партия в отговор на въпроса способна ли е Българска социалистическа партия да сплоти лявото пространство.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР