Призовавам министър Рашков да насочи своите усилия и към КФН.

...
Призовавам министър Рашков да насочи своите усилия и към КФН.
Коментари Харесай

Мая Манолова пред Dir.bg: Призовавам службите да влязат в КФН и да проверят застраховките на АМ Хемус

Призовавам министър Рашков да насочи своите старания и към КФН. Да влязат и да ревизират - " Икономическа полиция " и съответните БОП и ДАНС, по какъв начин са издавани застрахователни полици и имат ли те покритие или страната ще пие чаша студена вода. Това съобщи пред Dir.bg съпредседателят на " Изправи се.БГ! Ние идваме! " във връзка разкритията за злоупотреби при финансиране на строжа на Автомагистрала " Хемус ". Манолова разяснява още и абсурда с доставката и съхранението на машините за гласоподаване.

-Г-жо Манолова, по какъв начин ще коментирате абсурда с Автомагистрала " Хемус "? Вие бяхте ръководител на Комисията по проверката в предходния парламент, евентуално знаете и повече детайлности...

- Разследването и на Министерство на вътрешните работи, и на районния министър Комитова, на кражбите в " Автомагистрали " са по сигнал от Комисията по проверка в 45-ия парламент. Огромна директория изпратихме и на Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие и прокуратурата. И е добре, че и министър Рашков, и министър Комитова, се задействаха, с цел да покажат цялата истина за инхаус далаверите в ръководството на ГЕРБ. Всъщност ние бяхме жертви на едно инхаус ръководство на Борисов, като от през вчерашния ден - от фотосите от спалнята на премиера, от чекмеджето с пачките, се вижда и кой е хаосът. Инхаус с ръководство безпорядък в къщата на премиера.

Всъщност въпроса, който си задават хората, защото към този момент свикнахме на всевъзможни сходни фрагменти от чекмеджетата на властта, е от кое място се пълнят тези чекмеджета. Единият отговор е от активността на " Автомагистрали ". Наистина е скандално по какъв начин едно строителство, което коства 80 млн. лева, е разплатено и изтеглено кеш - 3/4 от него - 60 млн. лева И това е единствено от Лот 5 на Автомагистрала " Хемус ". Ясно е, че ще се строи с другите 20 млн. лв., по тази причина пътищата са в такова положение, по тази причина строителството по време на ГЕРБ е ремонт на ремонта, тъй като се строи с 25% от цената на строителството. Виждаме по какъв начин парите се трансферират на обществено слаби и на престъпно проявени лица, на компании фантоми и по-късно потеглят в ясна посока - към чекмеджетата и за пазаруване на гласове.

За да се случи цялата тази скица, несъмнено, са нужни услугите на банка, която явно е близка до премиера, откакто тегленето на 60 милиона лв. в брой не е било сигнализирано в съответните органи. Но тук сигурно, споделям го като ръководител на Комисията по проверката, има и близки до премиера застрахователни компании, които са издавали застрахователни полици, които подсигуряват осъществяването на лотовете на Автомагистрала " Хемус ", само че също по този начин и да подсигуряват задатъците, които АПИ е превела на " Автомагистрали ", а те от своя страна на други частни реализатори. В Комисията по проверка установихме, че 1 400 000 000 лева са разплатени предплатено и те не са обезпечени с банкови гаранции, а със застрахователни полици. Част от тези раздадени предплатено 1 400 000 000 лева също евентуално са изтеглени кеш или са преведени по сметки в чужбина, т.е. строителство с тези обществени пари няма да се прави и тези пари са се насочили към чекмеджета и олигарси. На нас не ни е известно кой осигурител разполага с опциите да осъществя такова покритие. Въпросът към Комисията за финансов контрол е, че това е нов пазарен артикул в застраховането, за който те надали не, не могат да подсигуряват, само че КФН е регулаторът, контролният орган, който тъкмо би трябвало да следи за работата на застрахователните компании. Затова приканвам министър Рашков да насочи своите старания и към КФН. Да влязат и да ревизират - " Икономическа полиция " и съответните БОП и ДАНС, по какъв начин са издавани застрахователни полици и имат ли те покритие или страната ще пие чаша студена вода.

След като задатъците през кухи компании на обществено слаби лица се теглят в кеш, е доста забавно по какъв начин застрахователите ще ги разплатят, с цел да не бъде ощетена държавната хазна. Това е и обществената политика на ГЕРБ. След като 12 години не подвигнаха пенсиите, в този момент взеха решение, че ще уредят няколко обществено слаби лица с 60 милиона лв., които повече в никакъв случай няма да влязат в държавната хазна. И пенсионерите, които едвам свързват двата края и се чудят кое първо да купят - храна или медикаменти, могат да си създадат съответните заключения по какъв начин 60 милиона лв. са отишли в обществено слаби хора.

- Авансово даваните пари са били за доставка на материали, за наем на строителна техника и за планиране. Не е ли било по-изгодно да се закупи строителната техника, в сравнение с да се заплаща наем?

- Всичко това се постанова, тъй като действително същинските реализатори на строителството са под прикритие, замаскирани, те са анонимни. Официален реализатор е " Автомагистрали ", които разполагат с 50 строителни служащия, 20 пътни инженери и никаква техника. Реално " Автомагистрали " се водят реализатор на лотовете на " Хемус ", само че в реалност са други компании, които в действителност са прибрали парите и са ги пренасочили към трети компании, които са ги изтеглили кеш.

- Как се теглят толкоз пари кеш?

- Премиерът отхвърли да е притежател на банка, само че явно има близка до властта банка, която е разрешила 60 милиона лв. да изтеглят кеш. Това са и близки до властта застрахователни компании, които застраховат задатъци за 1 400 000 000 лв.. Очевидно всичко това е една скица и тегленето в брой и процедурата инхаус и застрахователните полици, защото към момента разкритията за застраховките не са станали обществено известни. Още един път приканвам министър Рашков да влезе в КФН, с цел да се види по какъв начин са направлявали застрахователи, които са издавали полици за 1 400 000 000 лв.. Не приканвам да се обърне към прокуратурата, тъй като прокуратурата към този момент е сезирана от нас за всички тези нарушавания, само че се колебая, че са подхванати дейности.

- Ако " Изправи се. БГ! Ние идваме! " влезе в новия парламент, на какво ще желае проверка?

- Ние започнахме с " Автомагистрали ", с безобразия в предприятието за язовири, ДКК, ББР, кражбите в дърводобива, вноса на отпадък, държавните сдружения в енергетиката, поради чието ръководство на тока нарастна три пъти. Ще продължим до дъно следствията, които сме почнали. Всичко това ще бъде съответно приключено от Комисията по проверка. Ние сме наясно и към този момент потеглиха изказвания от ГЕРБ, че те ще препятстват този развой. И за това е натискът върху " Изправи се.БГ! Ние идваме! " и всички спекулации, че сме на ръба. Важното е " Изправи се.БГ! Ние идваме " да бъде част от този развой, тъй като ние няма да позволим връщане на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ще разкрием посредством Комисията по проверката цялата скица за кражбите и злоупотребите в България.

- Има и още един скандал, който върви редом - за доставката и съхранението на машините. Какво е Вашето мнение?

- Борисов води целенасочена акция против машинното гласоподаване. След като ГЕРБ и Движение за права и свободи бяха убедили Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия да гласоподават решение, което да задължи секционните комисии да броят всички разписки във всички секции и протоколите от броенето да са публична част от окончателния протокол, ние от " Изправи се.БГ! Ние идваме! " обжалвахме пред Върховен административен съд и осъдихме ЦИК. Сега Борисов продължава да всява съмнение у хората към машинното гласоподаване. Истината е една - самия Борисов го е боязън от изборните резултати. Той не е привикнал да прави почтени избори. Призоваваме всички български жители да отидат да гласоподават. Целта на Борисов и на спекулациите с машинното гласоподаване е в изборните секции да отидат единствено платените му орди, платени с парите от " Автомагистрали ".

На ГЕРБ повече им отива " Ред в инхауса ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР