Призовавам Комисията и Парламента да заявят подкрепата си за Джулиан

...
Призовавам Комисията и Парламента да заявят подкрепата си за Джулиан
Коментари Харесай

Иво Христов в ЕП: Ако скърбим за Навални, но мълчим за Асанж, подриваме моралната достоверност на Европа

„ Призовавам Комисията и Парламента да заявят поддръжката си за Джулиан Асанж, както го вършат доста европейски жители, и то преди да е станало прекомерно късно ", съобщи евродепутатът.

„ Трагичната гибел на Алексей Навални в един затвор оттатък полярния кръг провокира целесъобразно отвращение в Европа. Междувременно в пандиза „ Белмарш “, в Лондон, на два часа път от Брюксел, един различен пандизчия – Джулиан Асанж – пета година е лишен от свободата си и 14 години е преследван при цялостното равнодушие на европейските институции ". Това съобщи в свое изявление в пленарна зала на Европейския парламент в Страсбург Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D).

„ Грехът на починалия Навални беше рецензията му към Кремъл, а този на Асанж – че отстоява свободата на информацията в нашия задушен от агитация и морално блаженство свят, който към момента назоваваме либерален “, сподели още българският евродепутат.

По думите му, всеки жител, подготвен да заплати цената на една демократична идея, е заслужен за нашата поддръжка. „ Ако скърбим за Навални, само че мълчим за Асанж, сами подриваме моралната меродавност на Европа. Призовавам Комисията и Парламента да заявят поддръжката си за Джулиан Асанж, както го вършат доста европейски жители, и то преди да е станало прекомерно късно. “

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР