Призовавам да подготвим всеки в своята сфера на компетентност и

...
Призовавам да подготвим всеки в своята сфера на компетентност и
Коментари Харесай

Премиерът Донев поиска от министрите отчет за свършеното от август до момента

Призовавам да подготвим всеки в своята сфера на подготвеност и отговорност къс и явен доклад за свършеното от август до момента с акцент върху решенията, които са се отразили позитивно върху живота на хората. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на първото съвещание на Министерския съвет за 2023 година.

Докато подготвяте доклада си, си представяйте, че и шестгодишно дете би трябвало да ви разбере, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Премиерът уточни, че когато са встъпили в служба като служебно държавно управление, не са подозирали, че през януари 2023 година мандатът на краткотрайна власт към момента ще е в действие. Вторият мандат за сформиране на постоянно държавно управление е в ход, краят на нашия мандат наближава, означи Донев.

Той акцентира, че държавното управление през цялото време работи и взема решение проблемите на хората, като съблюдава правилата на положителното ръководство. Откритост и отчетност са критерии за положително и дейно ръководство, съобщи министър-председателят.

По думите му рецесиите от последните години се отразяват на новогодишните ни пожелания. Заради COVID пандемията си пожелавахме здраве, поради войната в Украйна си пожелаваме новата година да донесе мир. Всъщност новата година е време, а времето е най-ценният подарък, който можем да получим. Време, което уповавам се ще осмислим с избора си да бъдем положителни хора, сподели Гълъб Донев.

" Заедно сме макар разликите, дистанциите и границите посред ни. Заедно сме макар разграничителните линии даже тъй като ни свърза общата ни орис като народ и общото време, с което разполагаме ", добави министър председателят.

Той пожела на всички дни, в които към общото ни богатство като народ да ни водят и справедливите решения.

Става въпрос освен за справедливите решения на институциите, само че и за персоналния ни избор да постъпваме заслужено, разясни Донев и добави, че справедливостта не е богинята Темида, тя е добродетел, присъща на нас, хората.

Справедливостта е мярка за повече естетика в публичните и персоналните отношение, съобщи служебният министър председател.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР