Признайте си, че хубавата целувка е нещо безценно и невероятно

...
Признайте си, че хубавата целувка е нещо безценно и невероятно
Коментари Харесай

Науката се произнесе: жени, които се целуват често, горят повече калории

Признайте си, че хубавата целувка е нещо скъпо и необикновено прелестно. Изследователите са уверени, че целуването има доста повече изгоди отвън сантименталната страна на нещата – то се отразява позитивно на здравето ни: горим непотребните калории, кожата ни става по-бляскава и еластична. Ето ги и тях:

Целуването оказва помощ да горите повече калории.

Не всеки е фен на джогинга или потенето във фитнес залите. Затова ето ви добра вест – учените споделят, че елементарната целувка гори към 2-3 калории, а буйната сантиментална целувка – сред 5 и 26 калории на минута. При непрекъснато буйно 30-минутно целуване излиза, че ще изгорите 180 калории – колкото в случай че си почистите колата или вършиме джогинг за 30 минути. Ако бягате на пътеката във фитнеса, за това време ще изгорите доста повече калории, несъмнено, а и сигурно целуването не може да размени физическата интензивност, само че пък какъв по-приятен метод да отслабнете?

Целуването се отразява отлично на кожата.

По време на целувката вземат участие близо 30 лицеви мускула, които се намират под кожата към устата. Това може да се дефинира като отлична подготовка за лицето.

Целуването предотвратява образуването на бръчки.

Когато циркулацията на кръвта е по-качествена, се образува повече колаген в тъканите и по този метод се предотвратява отпущането и образуването на бръчки. Следователно целуването понижава бръчките и фините линии, а също по този начин прави кожата по-свежа, подобрявайки кръвообращението в тази част от тялото. Целувката сама по себе си може би няма да ни направи по-млади, само че сигурно ще ни направи по-щастливи.

Целуването понижава напрежението.

Това е развой, при който естествено се отпускаме и успокояваме. Проучванията потвърждават, че целуването покачва равнището на окситоцина и ендорфина (хормони на щастието). Същевременно понижава равнищата на кортизола, виновен за напрежението.

Целуването е потребно за зъбите.

Целувката се отразява отлично и на зъбите ви, тъй като подтиква слюноотделянето, по натурален път отстранява бактериите и понижава равнището на киселинност в устата. Някои стоматолози считат, че слюнката има свойството да поправи някои минимални недостатъци по емайла на зъбите.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР