Признават бърз тест на хартиен носителЛипсват зелени коридори за ваксинирани,

...
Признават бърз тест на хартиен носителЛипсват зелени коридори за ваксинирани,
Коментари Харесай

Българите поеха към Бяло море въпреки опашките

Признават бърз тест на книжен притежател
Липсват зелени коридори за имунизирани, чакането е повече от три часа

Опашката стигаше до 7 км

През двата дни на уикенда километрични опашки се виеха пред ГКПП-Кулата-Промахон, само че все пак българите не се отхвърлят да почиват и това лято в Гърция.

„ Има доста недоразумения, да вземем за пример, чудим се за какво няма зелен кулоар за имунизираните, най-малко те да минават по-бързо. На моменти се работи мудно, изключително когато става замяна на дежурните.”

Няма обаче да ни откажат да вървим на море в Гърция “, разясниха хората от опашката обстановката на Кулата. Огромните скупчвания бяха предстоящи и имаше задоволително работещи на четирите платна за излизане от България. Но без инспекции няма по какъв начин да стане, разясниха и работещите на пункта. Според тях,така ще бъде постоянно, до момента в който България не бъде призната в Шенгенското пространство.

Колоната се натрупа и макар облекченията, направени от гръцка страна, пускат към този момент деца до 12 години без тест, признава се и бързият тест, разпечатен на книжен притежател.

В събота на моменти колоната стигаше до 7 километра. Това наложи полицията да стопира потока към Гърция тук-там, с цел да няма скупчвания пред пункта. И поетапно пропускаха по стотина коли.

Чакаше се по три часа, с цел да се премине в Гърция. Докато хората висяха на километричната колона измислиха десетки способи за развлечение- едни играеха хоро на асфалта, други правеха плаж, трети ритаха топка или упражняваха с федербал. А четвърти събираха нерви и пиеха кафета.

И колоната от тирове беше голяма. Превозвачите пък се надяват, че от 1 юли, когато влезе в действие зеленият кулоар за тях, ще намалее висенето по границата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР