Признавам, че не обичам студените дни, но ако те имат

...
Признавам, че не обичам студените дни, но ако те имат
Коментари Харесай

Пуловерът, който е точно за теб

Признавам, че не обичам студените дни, само че в случай че те имат въобще някакво обаяние, то това е опцията да се гушнеш в топъл пуловер. Плетивото триумфално се завърна във всичките си форми, бримки, прежди и цветове и окупира дрешника на всички генерации. Един бърз взор из трендовете, магазините или просто хората по улицата ще ни убедят сигурно. Естеството на пуловера е спомагателният размер, който придава на другите елементи на тялото. Затова би трябвало да внимаваме, когато се насочим към него, попълвайки есенния дрешник с тази топлота и мекост.

Не всички модели са подобаващи за всички фигури, това е първото, което би трябвало да знаем. Но пък разнообразието може да ни е от помощ, когато желаеме да поправяме образно фигурата и да изглеждаме добре, даже и през студените месеци.

Започваме от „ най- сложната ” фигура - с форма на ябълка ( дребен ханш, огромен бюст, липса на ясна линия на талията ). Очевидно е, че би трябвало да прикрием обемистата талия и да сложим акцента другаде:

„ Да ” на: пуловери с акцент в горната си част – V- нагледно деколте, необятна поло яка, с деколте – лодка, може и с падащо рамо. За нас са необятните пуловери като цяло, може да стигат до под ханша или даже до коленете. Фигурата ни се съчетава прелестно с всички типове пончо или разкроени пуловери с „ висока ” ( като за пуловер ) талия.

„ Не ” на: всички модели впити пуловери, които ще подчертаят талията ни, както и на такива с дължина тъкмо до кръста – минималната целесъобразна дължина е до началото на ханша.

Крушовидна фигура ( тесни плещи, дребен бюст, необятен ханш ). Ако имаме такава фигура, ще би трябвало да омаловажим ханша.

„ Да на ”: пуловери с атрактивни деколтета - V- нагледно деколте, качулка, яка с ефектни копчета. Апликациите, шарени претекстове са в наша изгода. Акцентът е горе – бухнали ръкави, оголени плещи. Дължината – до кръста или да покрива началото на ханша. Пончото също е вид.

„ Не ” на: на първо място – забравяме за дългите пуловери вид туники, които покриват ханша, както и за впитите пуловери, даже и да имаме относително слаб торс, ще се проличи несъответствието във фигурата.

Фигура: песъчлив часовник (голям бюст, обрисувана талия, необятен ханш). Най- женствената, най привлекателната, даже и размерите да са впечатляващи. Такова тяло би трябвало да се демонстрира.

„ Да ” на: пуловери по тялото, покриващи талията, с цел да основат линията й. Модели вид „ прегърни ме ” с обемиста фльонга, модели с колани, навръх талията. Всичко, което би обрисувало формите ни.

„ Не ” на: необятни и обемни пуловери – те ще ни създадат да изглеждаме цялостни и ще скрият всичките ни извивки.

Момчешката фигура (малък бюст, дребен ханш, липса на извивки, едва тяло). Слабите фигури като че ли са най- облагодетелствани от пуловерите – те могат да си разрешат съвсем всичко и да придават размер колкото си желаят.

„ Да ” на: всевъзможни груби плетки и модели, съчетани с чеп или тесни джинси, които не биха стояли толкоз добре с по- тънко плетиво. Деколтето на дребния бюст е по- дълбокото V- нагледно, като по него може да има разнообразни претекстове, копчета, шнурове и какво ли още не. Акцентът може да пада и върху паднало от едното рамо деколте, отдолу под което се подава потник с дебели презрамки в противоположен цвят. Всякакви набори и бухнали детайли са добре пристигнали, както и колан, който да направи фигурата по женствена. Дълга жилетка с колан също е отлична концепция.

„ Не ” на: общо взето твърдо „ не ” тук не можем да кажем, само че в случай че сме доста слаби, не е удачно да носим впити облекла, в които формите ни ( или по скоро тяхната липса ) би изпъкнала.

Ето и някои спомагателни корекции и рекомендации:

Поло яката не е подобаваща за късия врат, оптически удължаваме шията с дълбоки деколтета, V- образни най- добре.

Дългите пуловери не отиват на по- дребни хора, както и дългите поли, рокли и връхни облекла. Ако сме по –дребни на растеж оптималната дължина е едвам покрие доникъде ханша, само че не и по- надолу.

Ръцете оптически се издължават с разкроени ръкави, а се съкратяват с ръкави, набрани по края., като буфани.

Раменете става по- необятни с набор тъкмо по ръкавната извивка, а се съкратяват с деколте лодка, плитко по ключиците.

Ако сме по- цялостни като цяло, би трябвало да заобикаляме мъхести плетки и едри бримки, а да предпочетем по- плътно като направа и прежда плетиво.

Колкото до десените – там важат универсалните правила за хоризонталните и отвесни райета, ромбовете.

Убедена съм, че плетивото отива на всеки. Освен че топли и основава уют в студа, е и съвременно и изборът сега е грамаден. Съчетаваме самоуверено с ботуши, обемиста чанта и шал, шапка в същия звук или модел и зимата е по- търпима, а и несъмнено по- изискан.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР