Призната за един от най-добрите автори на криминални романи, с

...
Призната за един от най-добрите автори на криминални романи, с
Коментари Харесай

Ново издание на „Смърт в сенките“, един от емблематичните трилъри на Вал Макдърмид

Призната за един от най-хубавите създатели на престъпни романи, с голям брой награди и войска от правилни почитатели по целия свят, Вал Макдърмид реализира един от първите си огромни триумф със „ Смърт в сенките “. Разтърсващият трилър, разказващ за неосезаем сериен палач и определян като английския отговор на „ Мълчанието на агнетата “, е въодушевен от жестокото ликвидиране на Рейчъл Никъл, потресло цяла Англия през 1992 година

Криминалистиката няма подобен случай в аналите си – сериен палач е избрал за своя плячка писателите на престъпни романи. Полицията и профайлърите са безсилни – тези закононарушения унищожават общоприетите показа за претекстовете и метода на деяние на серийните убийци. Нещо повече – писателите умират по метод, който копира буквално гибелта на жертвите в личните им романи. А за една жена разкриването на самоличността на килъра е въпрос на живот и гибел.
 Класическа английска тайнственост на фона на красивия Оксфорд забърква Мейвис Дориъл Хей в Смърт край реката Класическа английска тайнственост на фона на красивия Оксфорд забърква Мейвис Дориъл Хей в " Смърт край реката "
Сравнявана с едни от най-хубавите английски създатели на престъпни романи от 30-те години на предишния век като Агата Кристи и Дороти Сейърс...

Доктор Фиона Камерън е експерт по психическо профилиране. Полицията постоянно се обръща за помощ към нея, тъй като изготвя статистически модели, основани на държанието на серийните убийци. И до момента в който Фиона работи по разнообразни действителни следствия, нейният обичан Кит Мартин се занимава със основаването на напълно измислени такива. Той е прочут създател на престъпни романи. Възможно ли е Кит да е една от жертвите в листата на развилнелия се палач?

Трима писатели към този момент са произнесли личните си присъди и сами са описали жестоката си гибел. Времето безмилостно тече и Фиона би трябвало да загърби демоните от своето минало и да работи. Тя навлиза в света на сенките, с цел да смъкна маската на един призрак и да се изправи против него в последна битка измежду мрачната пустота на шотландските планини.

Вал Макдърмид майсторски основава атмосфера на възходяща опасност, вплитайки в сюжета други случаи, по които работи Фиона, фрагменти от романите на набелязаните от килъра писатели, както и пасажи от неговия кървясъл дневник. „ Макдърмид е прекомерно добра писателка, с цел да работи единствено на едно равнище. " Смърт в сенките " изследва престъпната литература и отговорността, която създателят носи за своето произведение “.Това е мнението на „ Таймс “.

Шотландката Вал Макдърмид е измежду най-хубавите създатели на психически трилъри в света. Изключително известна е освен на остарелия континент, само че и в Съединени американски щати, където книгите ѝ са оповестени в многомилионни тиражи.
 Излиза Тъмни приливи – втора част от новата фамилна сага на Филипа Грегъри Излиза " Тъмни приливи " – втора част от новата фамилна сага на Филипа Грегъри
„ Тъмни приливи “, втората част от новата фамилна сага на Филипа Грегъри, е вълнуваща история за лакомия, пристрастеност, изгубена лю...

Лауреат е на голям брой награди, като влиятелното отличие “Златен кинжал ” за най-хубав престъпен разказ на Асоциацията на писателите на престъпни романи - негови носители са създатели като Иън Ранкин, Рут Рендъл и Джон льо Каре.

През 2005 година получава и премията „ Иконите на Шотландия ” за най-хубав шотландски публицист. През 2009 е призната в Залата на славата за създатели на трилъри, през 2010 е удостоена с влиятелния “Диамантен кинжал на Картие ”.

Българските читатели са осведомени с книгите от поредицата за основен контрольор Карол Джордан и престъпния психолог Тони Хил, а също и с поредицата за контрольор Карен Пири, чиито последни следствия са разказани в един от бестселърите на 2021 – „ Натюрморт “. След триумфа на сериала „ Струна в кръвта “ за случаите на Карол и Тони, към този момент започнаха фотосите на сериала „ Карен Пири “, основан на първия случай на контрольор Пири. Предстои да бъде сниман филм и по „ Смърт в сенките “.

Още от КНИГИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР