Признанието от страна на Иран, че е свалил пътническия самолет

...
Признанието от страна на Иран, че е свалил пътническия самолет
Коментари Харесай

Меркел: Важна стъпка е признанието на Иран, че е свалил самолета

Признанието от страна на Иран, че е свалил пътническия аероплан с ракета по простъпка, е значима стъпка и би трябвало да се направи всичко допустимо случаят да се проверява изцяло. Това сподели немският канцлер Ангела Меркел след срещата си с президента на Руската федерация Владимир Путин, съобщи ТАСС. Меркел е на еднодневно посещаване в съветската столица по покана на Путин.

„ Вярвам, че в този момент би трябвало да се направи всичко допустимо по този начин, че дружно със страните, чиито жители починаха, да намерят решение. На първо място, откакто завърши следствието, би трябвало да стане ясно какви ще са следствията за отговорните ", посочи Меркел.

" Важно е да се организира независимо следствие. Днес беше направена значима стъпка ", сподели Меркел. Тя назова " трагичното събитие " случилото се в Иран.

Меркел също акцентира, че Германия, дружно с Русия, е уверена в нуждата от поддържане на взаимния изчерпателен проект за деяние по нуклеарната стратегия на Иран. " Разбира се, обсъдихме обстановката в Иран и сме единомислещи в мнението, че би трябвало да се направи всичко, с цел да се поддържа съглашението ", сподели тя. " Германия е уверена, че Иран не би трябвало да получи достъп до нуклеарни оръжия и по тази причина ще използваме всички дипломатически средства, тъй че това съглашение да се резервира ", добави Меркел.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни в нощта на 3 януари след американските въздушни офанзиви в региона на летището в Багдад, при което почина военачалник Касем Солеймани. На 5 януари Иран разгласи последната фаза на намаляването на отговорностите си за нуклеарна договорка за 2015 година Новата стъпка на Техеран допуска, че няма да съблюдава рестриктивните мерки за броя на центрофугите за обогатяване на уран.

На 8 януари Boeing 737 на украинските интернационалните авиолинии се разруши в няколко минути след излизането от летището на Техеран. В събота Генералният щаб на иранските въоръжени сили призна, че украинският аероплан е бил свален простъпка, откакто иранската Противовъздушна отбрана го е сметнала за крилата ракета на Съединени американски щати.

 

 

БГНЕС

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР