Призивите за обявяване за персона нон грата на руския посланик

...
Призивите за обявяване за персона нон грата на руския посланик
Коментари Харесай

Депутатка от БСП: Митрофанова има право

Призивите за оповестяване за личност нон грата на съветския дипломат Елеонора Митрофанова са мощни изявления, а към сходни решения би трябвало да се подхожда с разсъдък, а не с страсти. Това съобщи депутатът от " БСП за България " Ирена Анастасова в " Денят стартира ".

Ирена Атанасова разяснява рецензиите, които Митрофанова насочва към държавното управление, по този начин:

" Има право, несъмнено, не знам! Вижте, аз не съм посланик и в дипломатическите среди може би това не е признато и несъмнено е по този начин и не би следвало да се случва, само че може би всеки има своето пояснение. Аз не бих съдила. Ние имаме позиция и считаме, че на този стадий страстите са непотребни - и от едната и от другата страна. "

Калина Константинова: Все още Министерски съвет няма решение за изгонването на дипломат Елеонора Митрофанова

БСП е срещу глобите против Русия и доставките на оръжие за Украйна. Ако болшинството реши друго, от партията ще преценяват по какъв начин да реагират на това, сподели още тя.

Социалистите към момента не са взели решение кого от двамата претенденти за шеф на Българска народна банка да поддържат - Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " или Любомир Каримански от " ИТН ".

" Добре е гуверньорът на Българска народна банка да е човек от кариерата, стабилен банкер, приет от Европа и Европейската централна банка. ", разясни Ирена Анастасова.

По думите ѝ би било неприятно, само че не и съдбовно за обединението, изборът на шеф на Българската национална банка, да зависи от гласовете на опозицията.

Над 1,3 милиарда лв. са заложени в Плана за възобновяване и резистентност за модернизации в образованието, посочи Ирена Анастасова, която е и ръководител на комисията по обучение в Народно събрание. Средствата ще бъдат изразходвани за създаване на STEM центрове, включващи цифрови работилници и интерактивни кабинети за естествени науки; модернизиране на учебната инфраструктурата, в това число градежа на най-малко 8 нови детски градини и още толкоз учебни заведения.

В ефира на " Денят стартира " ръководителят на комисията оп обучение в Народното събрание посочи, че поддържа изцяло самодейността на МОН да се трансформират образователните стратегии. Целта е те да бъдат съобразени с възрастта на децата, материалът да се преподава по понятен метод и да се основат междупредметни връзки.

" Каквато и среда да създадем, в случай че не променим образователните стратегии, или нищо няма да реализираме. Дори с новия закон, който влезе в действие преди няколко години, няма чувство за промяна, тъй като не променихме образователните стратегии. От 2001 сме с това образователно наличие и излязоха цели необразовани випуски. " - сподели Анастасова, написа Novimi.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР