Призивите на опозицията ГЕРБ и ДПС да се върнат в

...
Призивите на опозицията ГЕРБ и ДПС да се върнат в
Коментари Харесай

При третия опит вотът на недоверие се провали заради липса на кворум

Призивите на опозицията ГЕРБ и Движение за права и свободи да се върнат в пленарна зала и да гласоподават против кабинета на акад. Николай Денков по този начин и не бяха чути от болшинството. Така Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " не съумяха да съберат нужните гласове, с цел да смъкват държавното управление. Вотът на съмнение на тематика " национална сигурност " бе отсрочен с час - с цел да минат дебатите и гласуването по отпадането на дерогацията за съветски нефт.

Предложението на Делян Добрев от ГЕРБ дерогацията да завърши за 3 дни обаче бе отхвърлена от болшинството, а хората на Бойко Борисов и Движение за права и свободи останаха сами в поддръжката за текста. Веднага по-късно депутатите на двете партии демонстративно напуснаха пленарната зала.

Така първото гласоподаване по вота опълчи 61 депутати на ПП-ДБ против 66 на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане ". Социалистите прикани ГЕБ и Движение за права и свободи да се върнат и в случай че имат възражения против министри, каквито по-рано се чуха, да ги покажат посредством гласоподаване. 15-минутната отмора обаче не промени обстановката, а от Българска социалистическа партия желаеха инспекция на кворума. Опозицията го провали и по този начин се стигна до ново спиране работата на Народното събрание.

" Преди спирането нямаше много народни представители за процедурата по гласоподаване, апелирам за регистрация ", откри третия опит за гласоподаване ръководителят на Народно събрание Росен Желязков. 

" Поради липса на кворум закривам съвещанието ", сбит бе той, откакто единствено 63-ма се записаха. Желязков и зам.-шефката на Народно събрание Росица Кирова евентуално са двамата депутати от ГЕРБ, които се записаха. 60 от ПП-ДБ също подкрепиха кворума, както и самостоятелният Радостин Василев. Опозицията, която бе в залата, реши да провали кворума. 

Прегласуването ще е на следващия ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР