Призиви за оставки отекват в Техеран четири дни след самолетната

...
Призиви за оставки отекват в Техеран четири дни след самолетната
Коментари Харесай

Протести в Техеран заради сваления самолет

Призиви за оставки отекват в Техеран четири дни след самолетната злополука с украинския Боинг. След признанието на иранските управляващи, че самолетът е бил свален по неточност, бденията за жертвите прераснаха в студентски митинги.

" Оставка! " и " Смърт за лъжците " скандираха протестиращите в Техеран. Премълчаването на истината в продължение на три дни разгневи стотици и усили още повече скръбта на околните на жертвите.

Официалните ирански медии оповестяват, че участниците в митинга нощес са били към 1000 души. Според обществените медии, обаче,броят им е доста по-голям.

Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите. Това, обаче, не ги отхвърли. Днес пред университетите в Техеран още веднъж има митинги.

В Туитър американският президент поздрави протестиращите на британски и на персийски.
Към храбрия ирански народ: Аз съм с вас от началото на моя мандат и администрацията ми ще продължи да е на ваша страна. Внимателно следим вашите митинги и сме въодушевени от храбростта ви.
Британският дипломат в Техеран е бил арестуван по време на бдение, само че малко по-късно освободен. Иранските управляващи оповестиха, че когато е бил задържан, не са знаели самоличността му, когато тя била открита посланикът незабавно бил пуснат на независимост.

Случаят, обаче, провокира различен митинг. Гневни на политиката на Лондон към Техеран десетки иранци се събраха пред посолството с искане то да бъде закрито.
 Тръмп към Иран: Не убивайте протестиращи Тръмп към Иран: Не убивайте протестиращи
Доналд Тръмп предизвести Иран да не убива протестиращите, които излязоха по улиците с искане за оставка на държавното управление поради грешката със свалянето...
Още по тематиката Напрежение в Близкия изток
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР