“Призиви към граждани на държава членка на ЕС за подкрепа

...
“Призиви към граждани на държава членка на ЕС за подкрепа
Коментари Харесай

МВнР определи като неодпустим призива за изпращане на пари на руската армия

“Призиви към жители на страна членка на Европейски Съюз за поддръжка на военнослужещи, участващи в тази противозаконна съветска експанзия, както и за нарушение на европейските наказания, наложени на Руската федерация в отговор на непровокираното и безпричинно навлизане в Украйна, са безусловно неприемливи “. Това се споделя в позицията на българското външно министерство във връзка публикувания в обществените мрежи апел на съветското посолство в България за изпращане на пари за съветската войска.

“Обръщаме внимание, че преводи към посочените банкови институции не могат да бъдат реализирани, защото те са обект на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз “, припомня Министерство на външните работи.

Министерство споделя още веднъж, че България изрично осъжда съветската експанзия против Украйна, която съставлява жестоко нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и посягане против териториалната целокупност на суверенна Украйна.

Преди ден Руското посолство в България оповести дарителската самодейност в интерес на съветската войска, която нахлу в Украйна. Във Facebook страницата на дипломатическата задача е оповестен апел за изпращане на пари за подпомагане на военните, участващи в специфичната интервенция за отбрана на Донецката и Луганската национални републики ".

Обявани са банкови сметки в съветските банки " Промсвязбанк ", ВТБ и " Сбербанк ", като и трите са глобени от Европейски Съюз.

Руска благотворителна фондация е основала фонд " Защита ", в който ще постъпват даренията, " с цел да окаже всестранна помощ и да обезпечи спомагателни ограничения за обществена поддръжка на военните и техните фамилии ".

Руското посолство твърди, че е имало " голям брой запитвания от жители до Министерството на защитата на Руската федерация ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР