Призив за дарения за болницата в Златоград взриви социалните мрежи,

...
Призив за дарения за болницата в Златоград взриви социалните мрежи,
Коментари Харесай

Призив за дарения от боб, леща и олио за МБАЛ-Златоград взриви социалните мрежи

Призив за дарения за болничното заведение в Златоград " взриви " обществените мрежи, откакто в оповестения пост бе конкретизирано, че се търсят артикули като картофи, фасул, леща, брашно, олио и други хранителни артикули.

Освен това бе посочено, че лечебното заведение има потребност от дърва за огрев и персонални защитни средства – маски, ръкавици, престилки, гащеризони, защитни очила, шапки и дезинфекционни препарати. Желаещите да дарят пари пък можело да създадат превод по банковата сметка на МБАЛ " Проф. доктор Асен Шопов ", като отбележат, че средствата са за закупуване на медикаменти, защитни средства, инсталация и дезинфектанти.

Стотици консуматори на обществените мрежи реагираха незабавно на апела, като огромна част от тях бяха възмутени за какво лечебното заведение е в такова положение, че да търси храна и дърва за огрев от донори.

Оказа се, че болничното заведение е в устойчиво финансово положение . От МБАЛ-Златоград обясниха, че апелът в обществените мрежи бил пуснат, защото в района имало доста донори, които желаят да оказват помощ. По този метод те прецизирали от какво имат потребност.

Болницата сама подготвя храната за пациентите си и по тази причина сходни артикули биха били потребни.

Лечебното заведение няма Инфекциозно поделение, все пак лекува пациенти с COVID-19.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР