Призив Русия да изтегли войските си от границата с Украйна

...
Призив Русия да изтегли войските си от границата с Украйна
Коментари Харесай

НАТО призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна

Призив Русия да изтегли войските си от границата с Украйна - насочи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Кризата в Източна Украйна беше съществена тематика на вчерашната среща на министрите на външните работи и защитата на страните от Алианса.

На конференция след диалозите Столтенберг изрази цялостната поддръжка на НАТО за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

" Призоваваме Русия неотложно да понижи напрежението, да спре модела на нападателни провокации и да съблюдава интернационалните си ангажименти”, сподели Йенс Столтемберг, общоприет секретар на НАТО.

Вашингтон и Алиансът са обезпокоени от скупчването на съветски войски край Украйна и в анексирания Крим. На този декор Русия стартира обучение в Черно море за офанзиви против земни и въздушни цели.

" Призоваваме Русия да спре провокациите и да демонстрация по-голяма бистрота по отношение на последните си дейности в района ", съобщи Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати.

В отговор на повишеното напрежение Украйна организира военно обучение с танкове и артилерия покрай границата с Крим. Сраженията сред силите на Киев и съветските сепаратисти в Източна Украйна се ожесточиха през последните седмици. Киев твърди, че седемгодишният спор е лишил живота на 14 000 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР