Призив–обръщение изпратиха учени от Българската академия на науките към ректорите

...
Призив–обръщение изпратиха учени от Българската академия на науките към ректорите
Коментари Харесай

Учени от БАН с призив: Прекратете обученията по хомеопатия в университетите във Варна и Стара Загора

Призив–обръщение изпратиха учени от Българската академия на науките към ректорите на медицинските университети във Варна и Стара Загора за преустановяване на всички форми на образование по хомеопатия в университетите.

Инициативата е на Форума за битка с лъженауката при Българска академия на науките. Сред подкрепилите обръщението учени са имената на редица от най-видните български медици. През 2022 година ректорите на медицинските университети в София, Пловдив и Плевен, оценявайки вярно вредите от хомеопатията и нейното преподаване, прекратиха всички форми на преподаване на хомеопатията в техните университети.

„ Надяваме се, че нашият апел ще бъде чут и свестен вярно, защото цели подсилване на успеваемостта и престижа на българското висше здравно обучение, се показва в апела. Крайната ни обща цел е здравната ни система да се освободи от паразитиращите лъженаучни практики, да се увеличи здравната просвета на обществото ни и милиони българи да получават постоянно единствено научнообосновано, дейно и качествено лекуване, означават изрично учените “, е написано в част от текста на обръщението.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР