Призив към Тагарев дойде от депутатът на ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

...
Призив към Тагарев дойде от депутатът на ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.
Коментари Харесай

Призив към Тагарев да спре продажбите на имоти на МО

Призив към Тагарев пристигна от депутатът на ГЕРБ-СДС Христо Гаджев. Той желае министърът на защитата да прекрати продажбата на парцели в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Докато цялата страна е обхваната от локални избори, МО взема решение да продаде до края на предизборната акция 15 парцела. Те са на стойност над 25 млн. лева “, съобщи Гаджев, който е заместник-председател на Комисията по защита в 49 Народно събрание.

Той напомни, че три от тези парцела са в София – в регионите Витоша, Сердика и Люлин), с обща начална цена 11.5 млн. лева

„ Според Общия организационен проект на София в тях ще се осъществя строителство с общо РЗП към 150 000 кв.м. По-лошото е, че тази продажба в действителност нарушава програмата на държавното управление Денков-Габриел “, акцентира Гаджев.

Депутатът напомни, че в нея е записано следното:

Придобиване на жилища за военножилищния фонд на МО посредством контракти за преотстъпено право на градеж в парцели с отпаднала нужда в гарнизони с непрекъсната дислокация на военни формирования.

„ Как МО чака да извърши тази точка от програмата, откакто разпродаде тези парцели? Ето за какво с сътрудниците от ГЕРБ-СДС, ППДБ и Движение за права и свободи призоваваме продажбата на тези парцели да бъде прекъсната незабавно. Както и повече да не се позволява продажба на парцели в градове с дислокация на военни формирования “, съобщи Христо Гаджев. “В противоположен случай имаме готови и законодателни решения, които ще внесем. ”

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР