Приз Посланик на доброто получиха пожарникарите от Благоевград, спасили 28

...
Приз Посланик на доброто получиха пожарникарите от Благоевград, спасили 28
Коментари Харесай

Пожарникарите, спасили 28 души в Благоевград, получиха награда

Приз " Посланик на положителното " получиха пожарникарите от Благоевград, избавили 28 души, измежду които и 6 деца. Наградата беше връчена от Държавната организация за протекция на детето.

По време на утринния анализ, огнеборците получават сигнал за помощ. Трябват им секунди, с цел да тръгнат към мястото.

Едно от най-тежките наряди през живота им е това на 10 декември. Гори апартамент, а хората в блока са заложници на огън и гъст пушек. Две едномесечни близначета са блокирани на етажа над горящия апартамент.

„ Човек не може да свикне с болката, това, че всеки си я претърпява самичък за себе си, няма по какъв начин да свикнеш с болката на хората “, сподели Давид Гълъбов.

Домът на семейство Иванови е неспособен за живеене. Семейството е настанено в хотел в покрайнините на града.

„ Беше ме боязън. Помня, че с тате седяхме на терасата и чакахме да спадне пушека, че имаше доста. Аз не желая да се връщам там “, описа Моника.

„ Не могат да свикнат с мисълта, пробват се доста да не се оплакват, тъй като знаят, че нямат доста огромен избор, другояче скучно им е надалеч от другари, не могат да си играят. Никак не ми е до празници “, сподели Румен Иванов.

Всяка заран учителката ги взима от хотела и ги води до учебното заведение. А през днешния ден спасителите им получиха самопризнание за смелостта си.

„ За нас е извънредно значимо, извънредно скъпо това, което сте създали, да спасите тези детски животи, благодаря ви, връчвам ви този знак- дипломат на доброто- благодарим “, означи доктор Елеонора Лилова, шеф на ДАЗД.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР