Приятелството между Новак Джокович и Ник Кирьос е на път

...
Приятелството между Новак Джокович и Ник Кирьос е на път
Коментари Харесай

Кирьос: Ако допуснат Новак, ще играем на двойки в Индиън Уелс


Приятелството сред Новак Джокович и Ник Кирьос е на път да се придвижи на напълно ново равнище. С обява в Instagram австралиецът загатна, че двамата може да играят на двойки на Мастърс шампионата в Индиън Уелс, стига Джокера да бъде позволен в Съединени американски щати. Надпреварата в Калифорния ще се организира от 8 до 19 март.

Миналата година Джокович не бе позволен до шампионатите в Северна Америка, защото не е имунизиран против Covid-19. Властите в Съединени американски щати и Канада изискват имунизационен документ от всички идващи чужденци и това не разреши на тенисиста да вземе присъединяване на US Open, както и на Мастърс шампионатите в Индиън Уелс, Маями, Монреал и Синсинати. Към днешна дата условието към момента е в действие.

Внезапното възстановяване на взаимоотношенията на Кирьос и Джокович озадачи мнозина, защото в продължение на години атмосферата посред им не бе изключително положителна. През 2019 година австралиецът съобщи, че Джокович е захласнат от това да бъде харесван колкото Федерер, а година по-късно го разкритикува остро за организирането на демоснтративните шампионати Adria Tour в разгара на пандемията от Covid-19. На шампионата не се съблюдаваха никакви противоепидемични ограничения, като това стана причина голям брой почитатели и играчи, измежду които и Григор Димитров, да се заразят с вируса.

Динамиката посред им обаче фрапантно се промени при започване на 2022 година Тогава Кирьос изненада тенис общността, като обществено се застъпи за Джокович при проблемите му с австралийските управляващи. След финала на Уимбълдън, в който се изправиха един против различен, двамата си размениха няколко шеговити известия, в които се уговаряха да вечерят дружно, след което да отидат на дискотека.

Фен на международния №22 го попита в Instagram по какъв начин се развиват отношнията сред двамата, на което получи много непредвиден отговор. „ Ако Новак бъде позволен в Съединени американски щати, ще играем на двойки в Индиън Уелс. Готови ли сте? “ – написа Кирьос. Почитатели на австралиеца даже измислиха име на новия тим – „ Novick “.

Кирьос играе на двойки все по-често в последно време, като най-честият му сътрудник е Танаси Кокинакис. Двамата завоюваха купата на Australian Open, а след това победиха и на ATP 250 шампионата в Атланта и се класираха за Финалите. Кирьос завоюва и още един трофей на двойки през 2022 – на ATP 500 конкуренцията във Вашингтон, само че тогава негов съотборник бе Джак Сок.

От своя страна Джокович не е играл на двойки от миналогодишния Мастърс в Париж, когато дружно с Филип Краинович стигна до осминафинал. През септември Джокера планираше да играе паралелно с Джоната Ерлих на ATP 250 шампионата в Тел Авив, само че травмата на израелския тенисист промени проектите им.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР