Приятелството е нещо, което градим от детските си години. Учим

...
Приятелството е нещо, което градим от детските си години. Учим
Коментари Харесай

5 знака, че трябва да прекратите това приятелство

Приятелството е нещо, което градим от детските си години. Учим се да сме толерантни, подкрепящи, да не нараняваме, да се извиняваме. Понякога положителният другар е повече от родственик. Може би няма човек, който да няма в обкръжението си токсична другарка или другар. Понякога да прекратим връзката с подобен човек е мъчно по ред аргументи – връзката ни е дългогодишна, имаме общи другари, считаме, че заслужаваме тяхното отношение, единствено те са ни другари, не осъзнаваме, че връзките с тази персона единствено ни пречат.
Кои са знаците, че е време да помислите за вашето токсично другарство и да продължите напред без него?

Вашата приятелка/приятел ви кара да се състезавате с другите им другари
Сравняването ви с който и да било, изключително при положение, в който вие сте показани в отрицателна светлина е недопустимо. Разбира се токсичната другарка постоянно намира метод да го направи тъй че да не ви го каже непосредствено. Може да ви опише по какъв начин ваша обща другар или нейна, е платила сметката в кафенето, подарила ѝ е по-скъп подарък за рождения ден или нещо хубаво просто по този начин и така нататък

Когато се срещате, обсъждате въпроси, които вълнуват единствено вашата приятелка/приятел
Тя/той няма самообладание да ви опише последните вести за персоналния си живот и това е отлично. Но щом вие се опитате да говорите за себе си, хубавите неща или проблемите си, отсрещната страна прави всичко допустимо да ви прекъсне и да не ви чуе.

Критикува снизходително, само че не приема рецензиите ви
Честността е пиедестал в връзките с приятелите ни (и не само). Критиката не безусловно неприятна, когато е градивна. От друга страна, токсичната другарка или другар, няма да ви пощади. Тяхната цел е да ви унижи, да ви накара да се чувствате зле, само че в случай че вие се опитате да ги критикувате, могат да се възмутят мощно.

Вие сте тези, които по-често предизвикват срещи
Когато вашата другарка не се интересува от вас, тя не способства за връзката ви. Но е допустимо и да попаднете в друга неприятна обстановка, в която тя е прекомерно завладяваща и желае вие да сте ѝ постоянно разполагаем.

Непостоянство в страстите
Или вашата приятелка/приятел има топло отношение към вас, или в различен миг внезапно демонстрира безчувственост и се отдръпва. Непоследователността и непредсказуемостта на държанието им, елементарни ви изненадва и наранява. В даден миг сте разговаряли прелестно, а в идващия сте пренебрегнати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР