Приятелството е изкуство. За да бъдеш добър приятел, трябва да

...
Приятелството е изкуство. За да бъдеш добър приятел, трябва да
Коментари Харесай

Важни ли са приятелите в офиса?

Приятелството е изкуство. За да бъдеш добър другар, би трябвало да си подготвен да даваш,  само че не толкоз доста, че да изгубиш себе си, написа Harvard Business review. Трябва да знаеш какво искаш и да го преследваш, до момента в който помагаш на другите да реализират това, което те желаят.

Трябва да съхраниш характерността си, до момента в който получаваш поддръжка от другите.  Трябва да се грижиш и да обичаш хората, с които не си съгласни от време на време.

И да, би трябвало да си подготвен да даваш най-малко толкоз от това, което получаваш!

Освен съвет, това е и рецепта за щастието, твърди влиятелното издание и показва за образец проучванията на доктор Елизабет Дън от Университета на Британска Колумбия,  която потвърждава, че парите могат да купят благополучие...стига да са изхарчени за други хора . Тя интервюирала 600 американци и открила, че харченето на пари за дарове и благотворителни организации носи по-голямо благополучие от това да ги харчиш за себе си.

Така че да имаш другари и да се отнасяш към тях обилно е добра тактика в живота. Но по какъв начин е в бизнеса?

Ако изгледате най-малко един епизод на което и да е риалити шоу, в което участниците се състезават между тях, ще чуете най-малко няколко пъти репликата:  „ Не съм тук, с цел да сътворявам другарства ”.

Не е ли обаче в доброжелателното съдействие ключът към триумфа? Ако погледнем статистиката, най-разпространеният метод за намиране на работа е посредством другари.

А  когато сте на работа и имате другар до себе си, това ви оказва помощ още повече. Според изследване на „ Галъп Интернешанъл ”, 36% от хората, които споделят, че имат другар в работата си, са по-продуктивни и сполучливи от тези, които нямат.

Друго изследване пък открива, че хората, които имат трайни и мощни другарства от гимназията, получават с към 2% по-високи заплати.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР