Приятелският мач между южноамериканските футболни колоси Бразилия и Аржентина, насрочен

...
Приятелският мач между южноамериканските футболни колоси Бразилия и Аржентина, насрочен
Коментари Харесай

Контролата между Бразилия и Аржентина в Австралия пропадна

Приятелският мач сред южноамериканските футболни колоси Бразилия и Аржентина, плануван за юни в Австралия, е анулиран, заяви АП. Мачът беше плануван като част от подготовката на двата тима за Световното състезание в Катар, само че координаторът на бразилската футболна конфедерация Жуниньо Паулища сподели, че аржентинските им сътрудници са взели решението да го анулират.

Футболната федерация на Аржентина не направи обществени мнения по въпроса. Бразилия ще играе другарски срещи против Република Корея и Япония в Азия надлежно на 2 и 6 юни, а в този момент ще търси конкурент от Африка за датата 11 юни.

Вероятно анулирането на мача е подбудено от решението на ФИФА за преиграване на международната подготовка сред Бразилия и Аржентина. Срещата сред двата тима през септември предходната година бе прекъсната малко след началото здравните служби влязоха на терена, защото някои от играчите на Аржентина бяха нарушили протоколите за КОВИД-19.

ФИФА упорства прекратеният мач да се преиграе през септември, въпреки че срещата няма значение за класирането на международните финали.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР