Приятелска компания е потърсила спешна медицинска помощ заради повръщане, разстройство

...
Приятелска компания е потърсила спешна медицинска помощ заради повръщане, разстройство
Коментари Харесай

На вниманието на Българската агенция по храните: Клиенти повръщат след вечеря в “Хепи”. Натровени от цялата страна правят сдружение

Приятелска компания е потърсила незабавна здравна помощ поради повръщане, разстройство и болки в стомаха, директно след ранна понеделнишка вечеря в баровски ресторант от веригата “Хепи ”, ситуиран в топ локация на столичния квартал “Лозенец ”.  За това алармира та публицистичната ни поща една от потърпевшите, а репортерска инспекция в “Спешна помощ ” удостовери, че 5 души от въпросната компания са били прегледани поради признаци на хранително натравяне.

 

“Поръчах салата “Риголето ” и пилешка чорба, не помня на другите към мен какво им сервираха, но  беше обичайната храна, нищо екзотично или подозрително. Час по-късно усетих тежест и парене в стомаха, позиви за повръщане и непрестанно гадене, което продължава и в този момент, макар медикаментите ”, изяснява Л. Т. (имената се пазят в редакцията). Приятелят й пък получил изострен апел да посети тоалетната и колкото да сварили да влязат в близкия мол. Разстройството траяло над два часа и това ги предиздвикало да поемат към незабавното.

 

От “Бърза помощ ” им споделили, че се касае за тривиално хранително натравяне от бактериален генезис и предписали композиция с антибиотик и пробиотик, като двойката останала за няколко часа на системи поради дехидратация от повръщането и разстройството.

 

В диалог с наш кореспондент незабавни медици разясниха, че от Нова година до в този момент записват нараснал брой на пациенти с хранителни недоволства след посещаване тук-там за публично хранене. Случаят с “Хепи ” до Южния парк не е изключение. Аналогични фалове в обекти на веригата имало в Пазарджик, Стара Загора, в ресторанта им на пъпа на Бургас и изключително по моловете, където народът сяда на върволяк и доста не предиря.

 

Героите на днешния роман се опасяват мърлявщината на “Хепи ” да не повлече крайник в заведенията Buratta и “Капитан Кук ”, които са под шапката на същия притежател, въпреки да се таргетират като висок клас.

 

Експерти от ХОРЕКА сектора, поискали анонимност обясниха, че поради зверския скок в цените на всички храни, ресторантьори и хотелиери почнали да подбиват качеството, влагайки допустимо най-евтините артикули в менюто. Това важи изключително за месото и яйцата. Друг проблем е намалелият клиентопоток. Хората скъсаха джоба и все по-рядко сядат на ресторант, а като седнат, избират най-евтиното. Логично заведения от чергата на “Хепи ” са се принудили са търсят по тържища и хранилища артикули на тънки цени, даже да приказваме за меса пред повреждане, украински яйца, търкаляни седмици по КПП-та, вкиснали млека и каква ли още не гнусота, поднесена с комплимент от сервитьорите.

 

Публична загадка е, че в местата за публично хранене нищо не се изхвърля, а недоизядените огризки се вършат на кюфтета, блатове и се пласират наново. Лекари предизвестяват при посещаване на вериги като “Хепи ”, клиентите да избират допустимо най-простата храна - редени зеленчукови салати, зеленчук на барбекю, картофи, пържоли и рибни филета вместо кебапчета, шишчета и парчета, и наложително без сосове, заливки и застройки, тъй като не е ясно какви бактерии и паразити пъкат в другояче ароматните ястия.

 

Пострадалата компания от “Хепи Саут Парк ” пък към този момент провежда група във Facebook, наречена “Отровени в Хепи ”, където всеки, потърпевш от незаконното безгрижие на притежателите да опише своята история. Очаквайте информация за имейл и телефон, на който да изпращате своите сигнали.

Тагове: Хепи Happy салата “Риголето ” повръщане натравяне натровени клиенти
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР