Приятелска или неприятелска държава е Русия в отношението си към

...
Приятелска или неприятелска държава е Русия в отношението си към
Коментари Харесай

Нинова: За мен Русия е приятелска държава

Приятелска или неприятелска страна е Русия в отношението си към България, бе запитана в неделя вечер в изявление за бТВ водачът на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

" По-голямата част от българското общество намира Русия за другарска, по тази причина е и високият % българи, които не желаят да изпращаме оръжие в Украйна. За мен Русия е другарска държава”, отговори изрично Нинова.

Приятелските ѝ усеща към Русия бяха определящи и по-нататък за огромна част от изявлението.

Попитана за какво щом е другарска страна Русия ни спря газа, вицепремиерът уточни, че няма задоволително информация за детайлите към „ Газпром “, с цел да разяснява умело, тъкмо и аргументирано.

Вероятно това е ответен отговор на европейските наказания против Русия. Това съгласно Нинова е резултатът от сходно замеряне със наказания. Светът, Европа и България има потребност от разсъдък, невъзмутимо взимане на решения и отчитане на ползите на народа си, съобщи Нинова.

Попитана кой счита, че би трябвало да завоюва войната – Русия или Украйна, водачът на левицата не даде явен отговор. Тя сподели, че войната би трябвало да спре, защото е в основата на всички проблеми и че няма значение кой печели и кой губи. Така Нинова даде да се разбере, че за нея няма значение и кой е агресорът и кой жертвата в тази война.

По-нататък тя всъщност се изрече и срещу глобите против Русия.

Надпреварата на наказания и контрасанкции би трябвало да спре, съобщи Нинова. Над 107 страни по света са наранени от глобите, които обгръщат 1,7 милиарда души, съгласно отчет на Организация на обединените нации. Икономическите наказания целят да затруднят съветската стопанска система, само че какъв е смисълът да убиеш непозната стопанска система, самоубивайки своята, сподели Нинова.

Според нея би трябвало да наложим несъгласие върху европейското ембарго на петрола от Русия, в случай че се вземе такова решение, тъй като ембаргото би затруднило стопанската система ни, би довело до усложнения в работата на доста компании, до увеличение на безработицата, до повишаване на горивата. Решението да се наложи несъгласие е положително за България, сподели Нинова.

Тя уточни, че всички обезщетителни ограничения, които държавното управление взе във връзка повишаването на стоките, към този момент са изядени от инфлацията. Затова е рационално да съобразим националния си интерес и да настояваме за такова несъгласие върху ембаргото. И в Европа по тематиката няма единно мнение, доста страни се замислят дали въобще да се вкарва тази мярка по отношение на Русия, уточни Нинова.

Вицепремиерът сподели, че в случай че газовата рецесия се разрасне, 26 хиляди български компании са пред угрозата да бъдат затворени и над 250 хиляди работни места да бъдат освободени.

Попитана ще предложи ли заледяване на цената на газа за бизнеса на равнищата на контракта с " Газпром " вицепремиерът отговори - " да, изрично, към този момент го направихме ". Заедно с бизнеса предложихме тази мярка на кабинета, уточни Нинова. Тя предложи като вид разликата до цената на различните доставки да се поеме от страната. Има положителни образци за това в Европа - в Гърция да вземем за пример, където разликата се пое от страната и на хората ще бъдат върнати 60 % от надплатените суми, сподели вицепремиерът.

По отношение на обезщетенията за тока за бизнеса Нинова сподели, че такива ще има и за май като точният им размер следва да се пресметна през идната седмица.

Питайте го него, отговори тя на въпрос дали Румен Радев е президентът на Българска социалистическа партия.

Никой не го познаваше Румен Радев, той не можеше политически да приказва, аз обикалях села и паланки с него. Всичко това бяха старания на членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия. Вторият мандат беше същото, сподели още Нинова и добави, че се надява президентът да остане справедлив в оценките си.

Нинова сподели, че не знае кои са политическите шарлатани, за които приказва президентът. „ Продължаваме промяната “ са отроче на президента Радев. Вижте този общ екип – Румен Радев, Кирил Петков, Асен Василев, Стефан Янев, Мая Манолова, добави водачът на Българска социалистическа партия, като съобщи, че ролята на левицата в обединението е да внася здрав разсъдък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР