Приятелката на беларуския журналист дисидент Роман Протасевич, София Сапега получи

...
Приятелката на беларуския журналист дисидент Роман Протасевич, София Сапега получи
Коментари Харесай

Лукашенко освободи приятелката на дисидента Роман Протасиевич

Приятелката на беларуския публицист отстъпник Роман Протасевич, София Сапега получи президентско опрощение. Протасевич беше задържан през 2021 година, откакто беше свален от търговски полет, пренасочен към страната. Сапега, която е съветска гражданка, беше наказана на шест години затвор през май 2022 година Губернаторът на Приморския край Олег Кожемяко се срещна с нея и съобщи, че персонално е помолил президента на Беларус Александър Лукашенко да я помилва.
Във всеки случай желая да благодаря на президента Александър Лукашенко за тази опция, която ми даде, за този подарък освен за мен, само че и за цялото ми семейство. Благодаря за опцията да се върна вкъщи.
София Сапега - другарка на беларуския публицист отстъпник Роман Протасевич

Протасевич беше наказан на осем години затвор за образуване на вълнения и скрит план за завладяване на властта. Той беше опрощение преди няколко седмици от президентът Лукашенко. Журналистът е управлявал канал в приложението за известия Telegram, който е бил необятно употребен от участниците в всеобщите митинги против оспорваните избори през август 2020 година, които дадоха шести мандат на Лукашенко.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР