Приятели, Искам да ви разкажа как премина последното ни дело

...
Приятели, Искам да ви разкажа как премина последното ни дело
Коментари Харесай

Десислава Иванчева: Приятели, само благодарение на Вас не съм рухнала

Приятели, Искам да ви опиша по какъв начин мина последното ни дело на 5-ти февруари. Считам, че би трябвало да ви държа осведомени, тъй като единствено с помощта на вашата поддръжка към момента се държа и не съм рухнала.
Едва през днешния ден се съвзех, съумях да си подредя събитията и да осмисля целия фарс, който ни спретна съда на последното дело. Очаквам продължението със свито сърце на 20-ти март, за когато са планувани заключителните пледоарии и вероятността да ме върнат в пандиза е доста огромна.

Изживяхме часове на тотална безизходност за следващ път, знаейки, че сме почтени, а към този момент 2 години ни влачат като безвкусен мечки по съдилища, арести, затвори. На никой не пожелаваме да усети възприятието за безизходност и предрешеност на ориста му, от едни зли и извратени кукловоди, жадни за отплата, за власт, безнаказани, безконтролни. Знаем, че каквото и да кажем в този съд няма да се чуе. Този Съд не е Съд, като останалите съдилища, тук е „ Поръчкоратуров съд” и макар, че нямат срс и/или фотоси, за това което е обвиняването Те Ще Ни осъдят още веднъж, без налични недвусмислени и безапелационни доказателства. Ще ни осъдят по УСЕЩАНИЯТА, по РАЗКАЗИ на свидетелски показания на Ваклин и Жена му. УСЕЩАНИЯ, неразбираеми и недоказани!

Благодаря на Господ, на четирилистните 8 броя детелинки, на настояването на адв. Савова пред съда и цялостната зала с другари и близки. Осъждането ни не се случи на 5-ти, ориста ни подаде ръка. Точно тогава към 16ч, Държавния департамент на Съединени американски щати оповестил, кое е корумпираното лице, което те визират. Съобщили са Съдия Андон Миталов ОТ СПЕЦИАЛИЗАРАНИЯ СЪД, НА КОЙТО СЪДИЯ УШЕВ И СЪДИЯ НЕДЯЛКОВА (съдии от нашето дело) СА БИЛИ ШЕФОВЕ НА ТОЗИ СЪДИЯ. ЗА ТОВА ОТЛОЖИХА ПОРЕДНАТА НЕСПРАВЕДЛИВА ПРИСЪДА, СПОРЕД МОЕТО ВЪТРЕШНО УСЕЩАНЕ. ОТИДОХА ДА СИ ЧИСТЯТ И ДА ВИДЯТ ДАЛИ ИМА НЕЩО, КОЕТО ДА ГИ СВЪРЖЕ ИЗВЪН РАБОТНАТА ИМ ДЕЙНОСТ! Така си изяснявам смяната им в тона и бързото привършване на съвещанието.

Атмосферата на 5-ти мога да ви я опиша като нажежена, припряна от страна на съда, страшна за мен и Биляна. От първата минута с влизането ни в правосъдната зала съдията беше прибързан, стана ни ясно, че се желае непременно делото на втора инстанция да завърши още същия ден. Някак създаваха чувството, за предрешеност на орисите ни. Съда искаше в 17ч. да пледираме, след многочасова тежка битка в правосъдната зала, почнала в 10.30ч. Събитията в правосъдната зала протекоха по следния начин;
Опитвахме стимулирано съдът да почете най-малко някое от доказателствените ни претенции, което не се случи. Съдът отхвърли 99% от тях и то безпричинно и общо.

В 16ч. арбитър Ушев съобщи, че имаме един час да се подготвим за отбрана. Всички от страна на отбрана възразихме, че не сме подготвени. Съдия Ушев беше безапелационен, че в 17ч стартират пледоариите по отбрана.

Тази решителност да бъде тогава и незабавно, стана ясно, че желаят да имат вест, да ни осъдят и да създадат подарък на Гешев, до момента в който е в Брюксел.
Прозира следната картинка и следващ перверзен но прокурорски сюжети, епизод от театрото, в което ние сме основни героини с Биляна: Гешев след разпространяването на новината за страшния палач и изнасилвач Божков, да разгласи, че има към този момент неоправдателна присъда на най-корумпираните кметици в България.

КОШМАРЪТ ЗА МЕН: Започнах да слушам отвред, че незабавно по-късно ще ни арестуват. Близките ни започнаха да се суетят. Майчицата ми, племенничката ми, дъщерята и брачният партньор на Биляна, към този момент няколко пъти изживяват този пъкъл и на база на научените уроци тичаха за паста и четка за зъби, за сапуни, цигари, вафли, вода и така нататък да търсят с цел да ни ги дадат, до момента в който имат опция, преди експресно да ни завлачат в Сливен и преди да ни задържат още веднъж в залата, все едно сме най-опасните и най-страшните в страната.

ПРИЯТЕЛИТЕ НИ започнаха да се пробват да провеждат митинги в наша отбрана...
В тази конюнктура, ние трябваше да се концентрираме за подготовка за отбрана. Как може единствено по памет, без помощни материали в границите на един час човек да изготви и напише своята отбрана и то за сериозна, тъй като приказваме за 15г-20г неоправдателна присъда.

Малка вяра има на идната инстанция, която да прочете и да ревизира това, което споделяме в пледоариите ни. Там също не е ясно на кой правосъден състав ще попаднем, дали ще устоят на натиска, който Гешев ще им приложи....но най-малко имаме вяра, тук нямаме.

Десислава Иванчева, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР