Приятели и роднини на покойния преподавател по право доц. Кристиан

...
Приятели и роднини на покойния преподавател по право доц. Кристиан
Коментари Харесай

Учредиха фондация на името на Кристиан Таков

Приятели и родственици на починалия учител по право доцент Кристиан Таков учредиха фондация на негово име. Организацията е записана в социална изгода, а задачата ѝ ще бъде развива ценнностите, за които доцент Таков се бореше - приобщаване на млади българи, бъдещи адвокати, и всички будни български жители към концепциите за правдивост, нравственос и морал. Това излиза наяве от известие, изпратено от името на учредителите.
Новоучредената фондация ще работи за развиването на гражданското общество, като ангажира, възпитава и образова студенти по право и практикуващи адвокати в блян към висок професионализъм, независимо мислене и дейна гражданска позиция; ще популяризира концепциите за правдивост и висок цивилен морал в българското общество.

Любовта на доцент Таков към културата и изкуството е повода фондацията да си слага и цел да подкрепя млади създатели в региона на музикалното, театралното и художественото изкуство.

Учредители на фондацията са майката на Кристиан Таков – оперната прима Галя Йончева, както и най­-близките му другари – Петър Иванов (председател), Анна Ганева, д-­р Георги Ганев, Иво Сърмаджиев, доцент д­-р Мая Йорданова и Мартин Стоянов.

В управителните органи на фондацията вземат участие още доцент Боряна Мусева, проф. Венелин Ганев, доктор Венцислав Л. Петров, арх. Eмил Мечикян, проф. Мила Ганева, Росица Михова, Цвета Попова.

" Учредителите на фондация " Кристиан Таков " получиха поддръжка за начинанието от голям брой българи с изявена гражданска позиция – представители на разнообразни специалности и последователи на разнообразни политически, стопански и обществени хрумвания ", се споделя още в известието, в което се прецизира, че фондацията е отворена за поддръжката на всички, които споделят нейната идея, а връзката с нея става през [email protected].

Кристиан Таков умря на 51-годишна възраст на 11 юли 2017 година Той беше доцент по гражданско право и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Завършил е Немската езикова гимназия, а през 1990 година - право в Софийския университет. От 1994 до 1995 година придобива LLM в университета в Хамбург, а три години по-късно става лекар по право в Софийския университет, където преподава от 1992 година През 2007 година става доцент по право. От 1994 година е съдия в листата на арбитрите по вътрешни и интернационалните каузи на Арбитражния съд при БТПП, а през 2014 година е определен за негов ръководител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР