Приятели, днес се навършват 133 години от един от най-дръзките

...
Приятели, днес се навършват 133 години от един от най-дръзките
Коментари Харесай

Цветанов: Съединението прави силата не е просто постулат, а отговор на въпроса как да изведем нашата Родина до онези световни висини

Приятели, през днешния ден се навършват 133 години от един от най-дръзките и героични актове на българския народ - Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Преди 133 години нашите предци ни завещаха най-свещената и българска концепция за национално единство и този блян звучи по този начин настоящо и през днешния ден. Това написа Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ, в обществената мрежа Facebook, написа novini.bg.

" Ето за какво всички през днешния ден сме длъжни да се вслушаме в мъдростта на вековете и всички българи да се стремим повече към нещата, които ни сплотяват, а не към тези, които ни разделят. Националният лозунг, който е изписан на Народното събрание - " Съединението прави силата ", не е просто принцип, а отговор на въпроса по какъв начин да изведем нашата Родина до тези международни небеса. Нещо, което преди 133 години нашите предшественици, със своя политически разсъдък и родолюбие, съумяха да прозрат. Още един път - цветущ празник! ", написа още той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР