Привлякоха към наказателна отговорност 37-годишен мъж, осквернил гроба на патриарх

...
Привлякоха към наказателна отговорност 37-годишен мъж, осквернил гроба на патриарх
Коментари Харесай

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма психично заболяване

Привлякоха към наказателна отговорност 37-годишен мъж, осквернил гроба на патриарх Неофит.

„ Няма данни за психическо заболяване на мъжа, само че ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза. Ако се окаже неуравновесен, то тогава няма да му бъдат повдигнати обвинявания “, обясниха на брифинг от Софийска районна прокуратура.

На 15.04.2024 година към 23,37 часа пред катедрален храм „ Света Неделя “ в град София, обвиненият И.Д. осквернил гроба на патриарха Неофит. И.Д. хванал с двете си ръце дървения кръст, подложен на гроба на покойника и почнал настойчиво и нападателно да го разклаща, след което извадил същия, вдигнал го във въздуха и го захвърлил върху гроба.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 164, алинея 2 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ до 3 години или пробация и санкция от 5000 до 10 000 лв..

И.Д. няма адрес за престояване на територията на гр. София и води бездомнически метод на живот. Предвид опцията да се укрие, той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвиненият.         

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР