Привлякла вниманието на цял свят с не толкова строгата си

...
Привлякла вниманието на цял свят с не толкова строгата си
Коментари Харесай

Швеция и нейната самотна стратегия срещу коронавируса

 Привлякла вниманието на целия свят с не толкоз строгата си тактика за битка с ковид, Швеция записва към този момент съвсем рекордно за Европейския съюз количество нови случаи на Ковид-19. Властите обаче твърдят, че епидемията забавя ход. През последните две седмици северното кралство се подрежда на нежеланата втора позиция измежду 27-те страни членки по брой нови случаи на милион население след Люксембург, сочат данни, систематизирани от Агенция Франс Прес. Делът на новозаразените е шест пъти по-голям от междинното за Европейски Съюз и наближава равнището, особено за най-активното сега огнище в Европа - на Балканите.

Според публични оценки съвсем всеки пети гражданин на Стокхолм през днешния ден е притежател на антитела - по-голям %, в сравнение с в другите страни, макар че Швеция не си е поставяла за цел да реализира групов имунитет.

Държавната организация по опазването на здравето, наложила първичната и оспорвана тактика на страната, счита, че скокът на новите случаи значително е вследствие на увеличението на броя на тестванията, предава Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

" Щом вършиме повече проби, откривате повече случаи “, съобщи за Агенция Франс Прес епидемиологът Андерс Валенстен.

Швеция разполага с доводи, доказващи, че епидемията в страната не се разраства. Първо, смъртните случаи и хоспитализациите намаляват; второ, спада и делът на позитивните проби измежду всички тествани - от 12 % през юни на 6 % в средата на юли.

Противно на множеството европейски страни Швеция по този начин и не сложи популацията си под карантина - избра да не затваря учебните заведения за учениците над 16 години, остави отворени също кафетата, питейните заведения и другите заведения за хранене. Маските, каквито от месеци съвсем не се виждат из улиците на Стокхолм, на процедура въобще не бяха наложителни в обществените места.

До 31 май кралството бе записало 39 160 случая. Към 15 юли броят им съвсем бе подсилен и доближи 76 492. Същевременно броят на умрелите набъбна единствено с към 20 на 100 до 5572 - много повече, в сравнение с в другите скандинавски страни.

С оглед този скок на новозаразените СЗО подреди кралството в края на юни измежду страните " със мощна вторична поява “ на инфектирани с Ковид-19. Главният епидемиолог Андерс Тегнел, " лицето “ на шведската тактика, загатна тогава за " погрешно сложно интерпретиране “ на данните.

Държавната организация по опазването на здравето съобщи нееднократно,Андерс Тегнел - основен епидемиолог на Швеция
" Хората схванаха по какъв начин да се приспособяват към заболяването, да се държат на разстояние един от различен и да пазят по-добре рисковите групи ", съобщи тя пред Агенция Франс Прес. Недостиг на проби Независимо от ширещите се подозрения и обстоятелството, че доста страни затварят вратите си за посетители от Швеция, страната все по този начин пази своя метод към рецесията, обрисувала се дълготрайна - акцентира, че строгите карантинни ограничения, налагани другаде, няма по какъв начин да се търпят дълготрайно време. Според Антоан Флао, шеф на Института за световно опазване на здравето към Женевския университет, грешката на Швеция несъмнено не е политиката ѝ, отричаща карантината, а по-скоро забавянето с интензивното тестване.

" Наистина е за жалост, че Швеция не съчета тази амбициозна политика с всеобщо тестване ", отбелязва той и показва, че броят на смъртните случаи в Швеция през днешния ден все по този начин много надвишава междинния за Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР