Привличането на TSMC би решило проблема с дефицита на РС

...
Привличането на TSMC би решило проблема с дефицита на РС
Коментари Харесай

Тайвански гигант поема част от производството на Intel?

Привличането на TSMC би решило казуса с недостига на районен съд процесори

TSMC може да създава чипсети на Intel, с цел да освободи запас на американската компания за повече процесори

Пазарът на компютри е обиден от дефицит на процесори в последните седмици, оповестява Digitimes.com, базирайки се на източници от промишлеността. Възможно решение на казуса е партньорство на Intel с тайванския производител TSMC.

Според анализатори, дефицитът на интелски процесори от ново потомство може да докара до спад в продажбите на районен съд през второто полугодие. Твърди се, че Intel към този момент е потърсил помощта на тайванския производител TSMC, с цел да се оправи с нарасналото търсене.
още по тематиката
TSMC обаче няма да създава процесори за Intel, а единствено някои от нейните чипсети – в частност Intel 300, включително бюджетния H310. Това ще разреши на американската компания да разтовари личните си индустриални линии и да усили доставките на CPU.

Към момента няма публични мнения нито от Intel, нито от TSMC на появилите се информации за партньорство посред им. TSMC е най-големият производител на чипове по поръчка на други компании и е на първо време в усвояването на по-тънки софтуерни процеси
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР