Привличането на Брус Дикинсън за фронтмен е един от най-значимите

...
Привличането на Брус Дикинсън за фронтмен е един от най-значимите
Коментари Харесай

Как музикантите от Iron Maiden привличат Брус Дикинсън за свой фронтмен

Привличането на Брус Дикинсън за фронтмен е един от най-значимите ходове освен за Iron Maiden, само че и в историята на метъл музиката. Неговият динамичен глас изтласква младата, обещаваща група до именит статут, на който се радва и до през днешния ден.
 Iron Maiden,
Кoe трансформира албум на Iron Maiden в емблематичен за рок и метъл музиката

41 години от появяването на " The Number of the Beast "

Но преди Дикинсън да се причисли към бандата, тя е ръководена от Пол Ди`Ано. С неговото присъединяване са записани първите два албума -  от 1980 година и Killers от 1981 година И е безпорен факт, че те оказват необикновено въздействие върху развиването на хеви метъла през десетилетието, а и по-късно.

Точните аргументи за напускането на Пол Ди`Ано от Iron Maiden остават и до ден сегашен не напълно ясни. Басистът и създател на групата Стив Харис споделя в изявление от 1981 година: " Мисля, че Пол има в действителност добър глас, само че няма по какъв начин да продължим дружно, тъй като той не желае да прави турнета. " Всъщност, главната причина е, че грубият, махленски вокален жанр на Ди`Ано не е се връзва с посоката, в която Iron Maiden се насочват в музикално отношение. Твърди се, че фактор за това са били и незадоволителните му осъществявания онлайн.

" Ако не бяхме създали тази смяна, мисля, че групата евентуално щеше да се разпадне и през днешния ден нямаше да я има ", прави оценка случилото се Харис през 1981-ва година.

Самият Ди`Ано, който след това стартира независима музикална кариера, е споделял нееднократно през годините, че не упреква никого за случилото се. " Очевидно бе, че групата е " бебето " на Стив Харис и той определяше нещата. Но ми се желае да бях съумял да допринеса повече. В един миг към този момент не можех да давам 100 % от себе си на Iron Maiden и не беше почтено нито към групата, нито към почитателите, нито към мен самия. "

Певецът декларира и, че албумът Killers стартира да изоставя пънк силата на Iron Maiden в интерес на хеви метъла, което на него не му се нрави.
 Защо Брус Дикинсън напуща Iron Maiden през 90-те години
Защо Брус Дикинсън напуща Iron Maiden през 90-те години

Когато е невероятно да бъдеш сменен

По същото това време, в интервала от 1979 година до 1981 година, Брус Дикинсън е фронтмен на Samson - основана в Лондон английска хеви  група. Той пее в албумите Head On от 1980 година и Shock Tactics от 1981 година

Певецът вижда Iron Maiden през 1980 година, когато групата открива концерт на Samson и в действителност е впечатлен. Очевидно и музикантите от Iron Maiden са имали сходни усеща, защото в последна сметка съумяват да го привлекат. Това става и благодарение на мениджъра Рон Смолууд, който изиграва значима роля в историята на групата. Именно той предлага на Дикинсън да се яви на прослушване за Iron Maiden. След прочут отпор и " пердашене в гърдите ", Брус приема.

Така на 26 септември, 1981 година Брус Дикинсън публично се причислява към Iron Maiden. В Болоня, Италия, месец по-късно той прави своя дебют на сцената с групата, напомнят от Loudwire.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР