Привлекателна ли е страната ни за испанците, които живеят у

...
Привлекателна ли е страната ни за испанците, които живеят у
Коментари Харесай

Какво биха променили испанците в България?

Привлекателна ли е страната ни за испанците, които живеят у нас и какво биха трансформирали? Какви са положителните, неприятните и странните неща в България? Тези въпроси задава сънародникът ни Любо Миланов, който от години живее в Мадрид.

Младите испанци харесват страната ни, удовлетворени са от избора си да живеят и да работят у нас. Разбира се, не е елементарно да привикнеш към един друг метод на мислене и битие и има неща, за които те не могат да намерят разумно пояснение и биха ги трансформирали. Ето какво мислят испанците:

Качеството на живот е приоритет за младежите. Марко Видал споделя, че не може да свикне с неприятната инфраструктура - положението на улиците и тротоарите, изключително в София. „ Беше ми доста мъчно да привикна да виждам надолу, когато ходя по улиците, тъй като мога да се спъна и да падна “, споделя той.

Дразнят го също паркираните по тротоарите коли. Според него би трябвало да се решат обществените проблеми у нас - дребните пенсии, помощите за деца с увреждания, опазването на здравето.

Друг испанец счита, че в България не трябва да се затварят очите пред крайния шовинизъм и ксенофобията. „ Бих трансформирал расисткото мислене. Има доста младежи с вижданията на старци, в случай че имат някакви идеологии в главите, никой не може да ги промени. Но не всички българи са такива “, добавя младият мъж.-->

Испанците не могат да намерят разумно пояснение за кимането ни, което за „ не “ значи „ да “, за държавните чиновници, които не си правят работата, за подправките в националната ни кухня.

Автор на видеото: Любо Миланов
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР