Приветстваме усилията за нормализиране на търгуеми обеми и ценообразуване на

...
Приветстваме усилията за нормализиране на търгуеми обеми и ценообразуване на
Коментари Харесай

АИКБ: Приветстваме усилията за нормализиране на търгуеми обеми и ценообразуване на БНЕБ


Приветстваме напъните за нормализиране на търгуеми размери и ценообразуване на платформите на „ Българска самостоятелна енергийна борса “ ЕАД. Очакваме резултати както за сегмент „ ден напред “, по този начин и на „ пазара на двустранни контракти “ – с изключително внимание ще следим този пазар от вероятността на индустриални консуматори. Това декларират от Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ в позиция, разпристранена до медиите.

От организацията изравняват убеденост, че " точно съответното предложение, както и виновното и ангажирано държание на комерсиалните участници, ще разреши постигането на рационални уравновесени ценови равнища ". Но прибавят, че имат още упования за стабилизиране на пазара.

" Анализирайки размерите през последната седмица, в нас се затвърждава убеждението, че има още обилни благоприятни условия по повод предлаганите за търговия през двустранни контракти размери – както в Топлоелектрическа централа Марица изток 2 АД, по този начин и в АЕЦ Козлодуй АД, покриващи проблематичния зимен интервал за първото тримесечие на 2019г., без това да засегне размерите, предлагани от упоменатите сдружения на сегмент „ ден напред “, декларират от АИКБ в позицията си.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР